Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Zωή σε Στουρνάρα: Έλα στη Βουλή να δώσεις εξηγήσεις για τη Siemens

Τον Γιάννη Στουρνάρα καλεί στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού κράτους με την Siemens.
Κατά την διάρκεια της συζήτηση για την υπόθεση Siemens στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες, όπου εκλήθη και εξετάζεται για δεύτερη φορά ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης, μπήκε το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού κράτους με την γερμανική εταιρεία. Ειρήσθω εν παρόδω ο συμβιβασμός ψηφίστηκε και έγινε νόμος του κράτους.

Εκεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ρώτησε γιατί υπήρξε και υπογραφή Στουρνάρα.
Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, παρατήρησε πως εφόσον υπήρξε συμφωνία της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας, που εκείνη την περίοδο ήταν υπουργός Οικονομικών, όφειλε να υπογράψει και εκείνος.
Στο σημείο αυτό παρενέβη η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ανακοίνωσε την κλήτευση του νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στην Επιτροπή για να δώσει εξηγήσεις.
«Αμφισβητώ την εγκυρότητα του συμβιβασμού που έχει γίνει. Και προτείνω να καλέσουμε και τον κ. Στουρνάρα που τον υπέγραψε εκπρόθεσμα τον Αύγουστο του 2012 για να δούμε αν έχουν ισχύ αυτά. Γιατί σε μια τόσο δεινή θέση για την χώρα δεν νομίζω ότι έχει κανείς το δικαίωμα ή την πολυτέλεια ή την εξουσία να παραιτείται από τέτοιες αξιώσεις» τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου