Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σούπερ ιδέες για οργανωμένο και τακτοποιημένο μπάνιο


 
To Μπάνιο κάθε σπιτιού δεν είναι ασφαλώς ο κύριος χώρος αλλά σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος από τους καλεσμένους σας και επιπλέον είναι ένας χώρος που επισκέπτεστε συχνά και για το λόγο αυτό πρέπει να είναι οργανωμένος και τακτοποιημένος. Συνήθως ο χώρος του μπάνιου είναι περιορισμένος αλλά παράλληλα πρέπει να περιλαμβάνει και πολλά απαραίτητα αντικείμενα. Ιδικά αν μιλάμε για γυναίκες μόνο τα καλλυντικά είναι ένας μεγάλος μπελάς. Σας έχω ορισμένες λύσεις για αποθήκευση που θα βελτιώσουν πρακτικά την καθημερινότητά σας αλλά και την αισθητική του μπάνιου σας καλώντας σας να περάσετε εκεί περισσότερο χρόνο για χαλάρωση και περιποίηση του εαυτού σας.    Έπιπλο νιπτήρα. Είναι ένας εύκολος τρόπος να χρησιμοποιήσετε τον χώρο κάτω από το νιπτήρα που ούτως η άλλως πάει τσάμπα. Δίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα, πρακτικό για να βάλετε μέσα απορρυπαντικά κ.α. υπάρχουν σε πάρα πολλά καταστήματα με μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα και είναι φθηνά και με εύκολη εγκατάσταση.
 Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό σωλήνα ύδρευσης. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να τον ζωγραφίσετε με ότι χρώματα και  σχέδια θέλετε και να αποθηκεύσετε εκεί το σεσουάρ και τα σίδερα ισιώματος που πιάνουν πολύ χώρο και δε στέκονται εύκολα. Περάστε πρώτα τα καλώδια και έπειτα εφαρμόστε το όπως ακριβώς στη φωτογραφία.

3.  Έπιπλο μακρόστενο με αποθηκευτικό χώρο δίπλα στην λεκάνη για να αποθηκεύετε όλα τα απαραίτητα όπως χαρτί υγείας, αποσμητικό χώρου, προϊόντα καθαρισμού κ.α. Πρόκειται για μια πολύ πρακτική λύση όπου αν επιλέξετε να αποτελείται μισή από ντουλαπάκια και η υπόλοιπη από ράφια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ράφια για διάφορα διακοσμητικά στοιχεία όπως αρωματικά κεράκια, σαπουνάκια κ.α.


4.    Ποδιά Μπανιέρας με αποθηκευτικό χώρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα με κρυφό αποθηκευτικό χώρο. Η μπανιέρες πιάνουν αρκετό χώρο ούτως η άλλως. Το γύρω γύρω που τοποθετείται στα πλαϊνά της για αισθητικούς και για λόγους ασφαλείας λέγεται ποδιά και εκεί μπορεί να βρει κανείς έναν ανεκμετάλλευτο χώρο που μπορεί να τοποθετήσει τα αφρόλουτρα, σαμπουάν, αφρό ξυρίσματος κ.α. απαραίτητα αντικείμενα για το ντούζ.


5.  Διακοσμητικά stand. Πρόκειται για όμορφα και στιλάτα αντικείμενα αποθήκευσης που δίνουν χαρακτήρα και άποψη στον χώρο του μπάνιου κάνοντας την πρόσβασή στα πιο χρήσιμα αντικείμενα ευκολότερη.

6.  Εντοιχιζόμενο έπιπλο με ντουλάπια ή συρτάρια. Ανάλογα με τον ελεύθερο χώρο του μπάνιου μπορείτε να προσαρμόσετε και ένα αντίστοιχο έπιπλο όπου θα μπορείτε να αποθηκεύεται όλα όσα χρειάζεται ένα μπάνιο όπως απορρυπαντικά, πετσέτες, καλλυντικά, προϊόντα περιποίησης κ.α.

7.  αποθηκευτική μπάρα με βαζάκια. Δημιουργείστε ένα έξυπνο τρόπο αποθήκευσης τοποθετώντας ένα όμορφο ξύλο οριζόντια στον τοίχο και κολλώντας πάνω του βαζάκια που θα φυλάξετε μέσα χρηστικά αντικείμενα όπως βαμβάκι, ασετόν, οδοντόκρεμες, κ.α.


8.  Τοποθετήστε ράφια. Σε οποιοδήποτε ελεύθερο χώρο του τοίχου μπορείτε να φτιάξετε μοντέρνα ράφια που υπάρχουν σε πολλά μαγαζιά και σε πολύ καλή τιμή. Εκεί τοποθετήστε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα με βάση το χρώμα, το μέγεθος ή το είδος.   

9.    Φάκελος ντοσιέ μέσα από τις πόρτες των ντουλαπιών όπου μπορούν να αποθηκευτούν πολλά αντικείμενα μικρού μεγάθους όπως ταμπλέτες πλυντηρίου, χρωμοπαγίδες κ.α. Ακόμα αντικείμενα οργανωσης και αρχειοθέτησης γραφείου μπορούν να γίνουν χρήσιμα σε όλους τους χώρους ακόμα και στο μπάνιο. Αν κρεμάσετε από τα γατζάκια που κρεμάμε τις πετσέτες το κουτί αποθήκευσης εγγράφων έχετε ένα πεπλέον ράφι.




21. Εντοιχισμένο έπιπλο με καθρέφτη στην εξωτερική επιφάνεια. Μια απλή κατασκευή με πολλά ράφια. Μια ξύλινη επιφάνεια με κολλημένο καθρέφτη που καλύπτει τα ράφια και γίνεται ένας πρακτικός κρυφός αποθηκευτικός χώρος που χρησιμεύει και ως ολόσωμος καθρέφτης. Επιπλέον δεν πιάνει καθόλου χώρο διότι δεν έχει βάθος αλλά δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για μεγαλύτερη κατασκευή και χώρο εξαιτίας της ιδιότητας του καθρέφτη να μεγαλώνει τον χώρο.    



10. Γυάλινο  ράφι αποθήκευσης. Τοποθετείται πάνω από το ντούζ για πρακτικούς λόγους.

26. Εσωτερικά ράφια στις πόρτες των ντουλαπιών. Το εσωτερικό των ντουλαπιών είναι πολύ χρήσιμος αποθηκευτικός χώρος αλλά μπορεί να γίνει το ίδιο και οι πόρτες του εάν βάλουμε ράφια στο εσωτερικό τους.


11.           Κρεμαστό αδιάβροχο δίχτυ με χώρο αποθήκευσης. Κρεμάστε το από τους κρίκους της κουρτίνας του μπάνιου παράλληλα με την κουρτίνα και αποθηκεύστε εκεί όλα τα χρήσιμα για ένα χαλαρωτικό μπανάκι.


12.           ξύλινη μπάρα αποθήκευσης πάνω από το νιπτήρα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου