Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΤΩΡΑ θα μιλήσει ο λαός και θα πει ΟΧΙ


“ Τώρα είναι η σειρά του λαού. Του περήφανου ελληνικού λαού που μαζί με την κυβέρνησή του, την εθνική, τη λαϊκή κυβέρνηση Τσίπρα, θα πουν ΟΧΙ στους εκβιασμούς. ΟΧΙ στην φτωχοποίηση. ΌΧΙ στην εξαθλίωση. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδας. ΟΧΙ στην πρόταση - ντροπή των θεσμών.  ”



Δημοψήφισμα λοιπόν. Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να πορεύεται υπό το καθεστώς των εκβιασμών και της λαοκτόνας λιτότητας που επιβάλλουν και θέλουν να παρατείνουν και να διαιωνίσουν οι δανειστές ή αν θα δώσει την απάντηση που πρέπει σε εκείνους που επιδιώκουν την εξαθλίωση του και το ποδοπάτημα της αξιοπρέπειάς του. Και η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπές και περήφανο ΟΧΙ.

Το ΟΧΙ, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα βροντοφωνάξει τις επόμενες ημέρες ο ελληνικός λαός, για να ακουστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο θα είναι ταυτόχρονα ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ.

Ένα ΝΑΙ στην Εθνική Ανεξαρτησία, στη Δημοκρατία, στη λαϊκή κυριαρχία και στην αυτοδιάθεση του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, επί πέντε μήνες έκανε το καθήκον της. Διαπραγματεύτηκε σκληρά τα δίκαια του λαού μας. Δεν υποχώρησε από τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει. Έστειλε εξ αρχής το μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί εκβιασμούς. Ξαναθύμισε ότι στην Ευρώπη ότι οι λαοί, οι άνθρωποι και η δημοκρατική διαδικασία βρίσκονται πάνω από τους αριθμούς. Υπενθύμισε τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και διεθνοποίησε το ελληνικό ζήτημα.

Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας προσφεύγει στο λαό. Τι θα κάνουν από εδώ και πέρα οι δανειστές; Θα κατηγορήσουν έναν ολόκληρο λαό για την απόφασή του να θελήσει να ζει με αξιοπρέπεια ή θα τον εκδικηθούν για την δημοκρατική επιλογή του;

Ο ελληνικός λαός υπέμεινε πολλά τα τελευταία χρόνια. Ταπεινώθηκε και ντροπιάστηκε από τους δανειστές και τα ντόπια δουλικά, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κατήργησαν τη δημοκρατία στην πράξη, επιχείρησαν να ξεπουλήσουν την περιουσία του ελληνικού λαού, θέλησαν να εκτελέσουν το σχέδιο της μετατροπής της πατρίδας μας σε εργασιακό κάτεργο και κυρίως συνέδραμαν πρόθυμα στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Οι Έλληνες είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται. Τα δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα να περιστέλλονται. Είδαν να μετατρέπονται σε πειραματόζωα, να επιβάλλεται τεχνοκρατική χούντα, να εκβιάζονται κάθε τρεις και λίγο για να δεχθούν το βάρβαρο μνημονιακό πρόγραμμα.

Αυτά ήταν μέχρι χθες.

Τώρα είναι η σειρά του λαού. Του περήφανου ελληνικού λαού που μαζί με την κυβέρνησή του, την εθνική, τη λαϊκή κυβέρνηση Τσίπρα, την επόμενη Κυριακή, στις 5 του Ιούλη, θα πουν ΟΧΙ στους εκβιασμούς. ΟΧΙ στην φτωχοποίηση. ΌΧΙ στην εξαθλίωση. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδας. ΟΧΙ στην πρόταση - ντροπή των θεσμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου