Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο θρασύς Σούλτς.....προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα για το ταξίδι στη Μόσχα

Σαφή προειδοποίηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ταξίδι που ετοιμάζει στη Μόσχα, στις 18 Ιουνίου, απηύθυνε ο Μάρτιν Σούλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ρωτήθηκε αν η συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν «μπορεί να σπάσει την ευρωπαϊκή γραμμή και να μπλοκάρει την υιοθέτηση νέων, αυστηρότερων κυρώσεων».
«Θεωρώ πως η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλη χώρα, εκτιμά την προστιθέμενη αξία που προσφέρεται από την ευρωπαϊκή ενότητα. Η Ελλάδα αναμένει και λαμβάνει αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά συνέπεια είναι απλώς ορθόν να αναμένεται ότι θα δείξει και αυτή αλληλεγγύη προς την υπόλοιπη Ευρώπη» δήλωσε ο Μάρτιν Σούλτς.
Εσπευσε ωστόσο να σημειώσει: «Ας μην προχωρούμε, πάντως, σε εικασίες, βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τις ιδιαίτερες της ευαισθησίες και μπορεί να ισχυρισθεί ότι διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Ρωσία». Και ο Σούλτς κατέληξε: «Η ενότητα, όμως, και ιδίως για έναν καλό σκοπό, αποτελεί σημαντικότερη ανταμοιβή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου