Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

«Ξεγύμνωμα» Βερολίνου από γερμανό βουλευτή: «Πουλάμε στην Ελλάδα το 10% των όπλων μας»



Ένας γερμανός βουλευτής “ξεγυμνώνει” την υποκρισία της ίδιας του της χώρας.
Η Γερμανία προωθεί στην Ελλάδα το 10% των “εξοπλιστικών της προϊόντων” και από την άλλη την καλεί να περικόψει τις αμυντικές της δαπάνες!!! Προφανώς αυτό που θέλει να πει είναι να αγοράζουμε μόνο από το Βερολίνο.



Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF ήταν αποκαλυπτικός για τα όσα υποστηρίζει το Βερολίνο σχετικά με τους ελληνικούς εξοπλισμούς.
Στην ερώτηση γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν περικόπτει τις στρατιωτικές της δαπάνες, επισημαίνει πως η πληροφόρηση γενικότερα είναι πολύ αντιφατική και απαντά:
«Το αντίθετο μου λένε συμβαίνει.
Χθες ή προχθές το υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως θα πάγωνε το σύνολο του προϋπολογισμού για τους εξοπλισμούς. Γνωρίζετε όμως ότι το 10% των εξοπλιστικών αγαθών που παράγουμε πηγαίνουν στην Ελλάδα; Η γερμανική αμυντική βιομηχανία είχε εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον να συνεχιστούν αυτά τα προγράμματα. Θα προτιμούσα να ήμουν στις διαπραγματεύσεις, για να μπορώ να σας πω με ακρίβεια τι συμβαίνει. Νομίζω ότι εμείς εδώ βρισκόμαστε λίγο μακριά από την αλήθεια».
Αυτά για όσους επιμένουν να υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί έχουν “αγαθές προθέσεις” στο “ελληνικό ζήτημα.
http://olympia.gr/2015/06/20/%ce%be%ce%b5%ce%b3%cf%8d%ce%bc%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%b1-%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8c-%ce%b2%ce%bf/#more-482211

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου