Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο Γιούνκερ έστησε βιομηχανία Φοροδιαφυγής στην Ελλάδα!

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Bayer, BMW, Bosch, Coca-Cola Hellenic Bottling, ECB, ELDORADO GOLD, EUROBANK, McArthurGlen, Varnish Investments, Venus, VIM Power Parts, WIND Hellas



 ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ;;; 


«Hλίθιους και ανίκανους» χαρακτήρισε τους αξιωματούχους της Κομισιόν από το βήμα της ελληνικής Βουλής ο πρώην σύμβουλος του Μανουέλ Μπαρόζο, Φιλίπ Λεγκρέν, την ίδια ώρα που Γαλλίδα ευρωβουλευτής κατονόμασε σειρά εταιρειών που εμπλέκονται στα Luxleaks, δηλαδή δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και φορολογούνται ευνοϊκά στο Λουξεμβούργο.

 Σε ακρόασή του χθες στο Κοινοβούλιο, έπειτα από πρόσκληση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο γνωστός οικονομολόγος, που την περίοδο 2011-2014 υπήρξε σύμβουλος του τότε προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαρακτήρισε το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ως «τελείως λάθος» και υπογράμμισε: «Ηταν γνήσιο λάθος λόγω ιδεολογίας.

 Η εμπειρία μου από την Κομισιόν δείχνει πόσοι αξιωματούχοι είναι πραγματικά ανίκανοι. Δεν προέβλεψαν την κρίση, δεν ήξεραν πώς να την αντιμετωπίσουν, έκαναν τερατωδώς λανθασμένες υποθέσεις. Μπορείς να τους κατηγορήσεις για πανικό και ανικανότητα. Πολλοί στην ηλιθιότητά τους θεωρούσαν ότι θα πετύχει». 


«Πραξικόπημα» 


Χαρακτήρισε μάλιστα ως «μορφή πραξικοπήματος» και «κατάχρηση εξουσίας» τις αντικαταστάσεις των πρώην πρωθυπουργών Ελλάδας και Ιταλίας Γ. Παπανδρέου και Σ. Μπερλουσκόνι με τραπεζίτες, ενώ -αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος- τάχθηκε υπέρ της «ανακούφισης» και, σε διαφορετική περίπτωση, συμβούλεψε την Ελλάδα να απειλήσει με στάση πληρωμών ή να φύγει τελικά από το ευρώ. Σημειώνεται ότι ο κ. Λεγκρέν είχε ταχθεί προ των εκλογών υπέρ της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. 


Απαντώντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επικαλέστηκε ένα έγγραφο του ΔΝΤ τον Μάρτιο του 2010, πριν από την υπογραφή του Μνημονίου, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα περνούσε αρκετά χρόνια μείωσης του ΑΕΠ της, ο κ. Λεγκρέν τόνισε πως η δική του ερμηνεία για την αιτία υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο ήταν «ο συγκεκαλυμμένος τρόπος διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών για τα δάνειά τους στη νότια Ευρώπη». 


Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Γάλλος πρώην διοικητής της ΕΚΤ Ζ.-Κλ. Τρισέ «λειτουργούσε με βάση τα συμφέροντα των γαλλικών τραπεζών». Τα πρώτα συμπεράσματα Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε πως το διήμερο 17-18 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα πρώτα συμπεράσματα των εργασιών της 30μελούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, ενώ σε κοινές δηλώσεις της με τη Γαλλίδα πρώην ανακρίτρια και νυν ευρωβουλευτή των Πρασίνων Εβα Ζολί -γνωστή για τη συνεισφορά της στην πάταξη της διαφθοράς- κατονόμασαν σειρά εταιρειών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Luxleaks.


 Η κ. Ζολί ζήτησε από τον Ελληνα πρωθυπουργό να μη δεχτεί περισσότερες θυσίες, αλλά αντίθετα να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όμως φορολογούνται στο Λουξεμβούργο. «Οι επιχειρήσεις αυτές είναι η VIM Power Parts, Venus, McArthurGlen, Coca-Cola Hellenic Bottling, Eurobank, Ακαδημία Πλάτωνος MALL, Varnish Investments και WIND Hellas», επισήμανε η κ. Ζολί, σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος που δημιούργησε αυτές τις δομές στο Λουξεμβούργο είναι ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ. 


Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής αναφέρθηκε ακόμη σε «αμερικανικές εταιρείες, όπως τα περιβόητα ορυχεία, το Eldorado Gold, με τους εταίρους τους, τους Καναδούς, που καταστρέφουν το τοπίο, καταστρέφουν δάση, αλλά δεν πληρώνουν φόρους», ενώ κατονόμασε και τρεις γερμανικές εταιρείες (Bayer, BMW, Bosch), οι οποίες «καταβάλλουν ένα ελάχιστο ποσοστό των οφειλόμενων φόρων στην Ελλάδα προς όφελος της Ολλανδίας του κ. Ντάισελμπλουμ». 


Χωρίς να προσδιορίσει το ποσόν, υπογράμμισε πως είναι σίγουρο ότι «το ελληνικό κράτος στερήθηκε δισεκατομμύρια έσοδα σε φόρους». Οσον αφορά το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ, η πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει τη συνδρομή του ίδιου του Ερβέ Φαλσιανί για την αναμόχλευση της υπόθεσης. Αλλωστε τον είχε συναντήσει πρόσφατα στο Παρίσι. 


● Σήμερα προσέρχεται για τρίτη φορά στην Επιτροπή Θεσμών, όπου επίσης προεδρεύει η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο διατελέσας πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, Σήφης Βαλυράκης.  

πηγή:http://papaioannou-giannis.net/2015/06/14/%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%BA%CE%B5%CF%81-%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου