Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Μανώλης Γλέζος σε Σούλτς : Δεν έχεις δικαίωμα να στραγγαλίζεις την Ελλάδα

Με την ένταση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου είπε «ως πρόσωπο έχετε δικαίωμα να επέμβετε και να πείτε οτιδήποτε, αλλά ως πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δεν έχετε το δικαίωμα να εκφράζεται το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να επεμβαίνετε στην Ελλάδα και να προσπαθείτε να την στραγγαλίσετε».

Η παρέμβαση του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς έχει ως εξής:
«Λυπούμαι ιδιαίτερα που είμαι υποχρεωμένος και πάλι να αναφερθώ σε εσάς, προσωπικά. Πριν από λίγο ακούσαμε έναν ωραίο ρητορικό λόγο που ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, σχετικά με τα δικτατορικά καθεστώτα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Όμως, σήμερα η ελεύθερη Ελλάδα, μία χώρα που εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού για να χαράξει τη δική της πορεία, συναντάει τη σφοδρή αντίδραση, τόσο από την πλευρά των τριών θεσμών, όσο και από τη δική σας πλευρά. Κι αυτό μου κάνει εντύπωση. Με ποιο δικαίωμα;
Ως πρόσωπο έχετε δικαίωμα να επέμβετε και να πείτε οτιδήποτε, αλλά ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου νομίζω ότι δεν έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επεμβαίνετε στην Ελλάδα και να προσπαθείτε να τη στραγγαλίσετε. Μακριά τα χέρια όλων των δανειστών από την Ελλάδα. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα υποτάξουν τον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου