Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

VIDEO - Η Ζωή ταπώνει τον εγκάθετο του μνημονιόδουλου Σκάι

Τα ΜΜΕ που έχουν υποστηρίξει το μνημόνιο τα πέντε τελευταία χρόνια καταφέρθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ που αναπαρήγαγε το κλίμα τρομοκρατίας εν όψει πιθανής μη αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ.

Ενώ επρόκειτο για την ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ έθεσε ερώτηση στην πρόεδρο της Βουλής για το αν συμφωνεί με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης κι αν συμφωνεί με την επιλογή να μην πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ στο τέλος του μήνα. 
Αφού υποστήριξε την κυβέρνηση κι είπε πως τα πορίσματα της Επιτροπής μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία για όσους διαπραγματεύονται υπέρ του ελληνικού λαού, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση. Κατηγόρησε τα ΜΜΕ που όπως είπε "επιδιώκουν να δημιουργήσουν σύγχυση και να προκαλέσουν τρόμο" παραποιώντας το περιεχόμενο της Επιτροπής. 
Ο δημοσιογράφος επεχείρησε να αποκρούσει την επίθεση λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει πάει σε κανένα σεμινάριο - εννοούσε του ΔΝΤ σαν κι αυτά για τα οποία μίλησε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης - κι υπερασπίστηκε την ερώτηση που είχε θέσει. 
"Χαίρομαι που δεν έχετε πάει σε κανένα σεμινάριο κι ελπίζω με την ίδια παρρησία να μπορέσουν κι όλοι οι συνάδελφοί σας τους οποίους παρακολουθούμε να παραπληροφορούν σε σχέση με το χρέος να πουν ότι δεν έχουν πάει σε κανένα σεμινάριο" είπε η πρόεδρος της Βουλής. 
"Είναι πραγματικά απογοητευτικό οι εκπρόσωποι της ενημέρωσης να προσπαθούν να δημιουργήσουν σκηνικό τρομοκράτησης του λαού και των πολιτών, να προσπαθούν επίσης να δημιουργήσουν σύγχυση, ένα αίσθημα ρήξης και ρήγματος μεταξύ Βουλής και κυβέρνησης" συνέχισε κι έπειτα στηλίτευσε τον επιλεκτικό τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα ΜΜΕ έχουν επιλέξει να "ενημερώνουν" το κοινό. 
"Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει γιατί στη χώρα αυτή επί πέντε χρόνια δεν ενημερώθηκε ποτέ ο λαός για το τί λέει ο καταστατικός χάρτης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για το γεγονός ότι δεν έγινε ποτέ ακριβής ενημέρωση για το τί είναι αυτές οι συμβάσεις κι αυτά τα μνημόνια
Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για το ότι από κεντρικά δελτία ειδήσεων εκπεμπόταν το μήνυμα ότι το χρέος είναι βιώσιμο"  
Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για τη σχέση της εξάρτησης των ΜΜΕ από τις τράπεζες:
"Οι τράπεζες που βγήκαν κερδισμένες από τη διαδικασία του μνημονίου σε βάρος του χαμένου ελληνικού λαού και των χαμένων ευρωπαϊκών λαών πληρώνουν διαφημίσης στα ΜΜΕ οι οποίες προβάλλονται ξανά και ξανά, την ώρα που αυτά τα ΜΜΕ για αυτή τη διαφημιστική δαπάνη δεν έχουν καν αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο, το γεγονός επίσης πως οι τράπεζες αυτές διαφημίζονται σε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων, δε νομιμοποιεί κάποιους να λένε ότι είναι δημοσιογράφοι και να μην υπηρετούν την πλήρη κι αντικειμενική πληροφόρηση του ελληνικού λαού" είπε και τελείωσε λέγοντας:
"Η ερώτησή σας είναι στοχευμένη κι υπηρετεί αυτή την εκστρατεία που έχουν υπηρετήσει σε όλη την προηγούμενη περίοδο ΜΜΕ της διαπλοκής που καταδυναστεύουν κι αυτά ως νέες ερπύστριες τον ελληνικό λαό. Κι αυτή είναι η απάντησή μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου