Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

VIDEO - Άγριο κράξιμο Μηταράκη στη Χίο

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν στης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στην κεντρική πλατεία Χίου, κατά του ενδεχόμενου κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, με πρωταγωνιστές τον πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά Ν. Μηταράκη και μερίδας διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να επισκιαστεί μια δυναμικά και μαζικά εκφρασμένη συγκέντρωση κυρίως των επαγγελματιών και εμπόρων της Χίου που έκλεισαν όλα τα καταστήματά τους συμμετέχοντας στην κινητοποίηση.

Ο κ. Μηταράκης απαίτησε να μιλήσει κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ενώ ο Γ. Αμπαζής από την οργανωτική επιτροπή αρνήθηκε να του δώσει το μικρόφωνο με τον ισχυρισμό ότι χαιρετισμοί από τους βουλευτές δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα.
Η φραστική αντιπαράθεση ακολούθησε με μερίδα των διαδηλωτών να καταφέρονται κατά του Ν. Μηταράκη για την υπογραφή του μνημονίου και για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα για τον τόπο μας.
Για στραγγαλισμό της δημοκρατίας μίλησε ο βουλευτής καταγγέλλοντας όλους όσους του αρνούνταν το λόγο. Η ένταση έφτασε στο απόγειο της, υποστηρικτές και των δυο πλευρών είχαν δραστικές αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις, παραλίγο να έρθουν και στα χέρια, για να δοθεί τελικά ο λόγος στον κ. Μηταράκη .
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η ΑΔΕΔΥ και μέρος των διαδηλωτών ενώ ο Κ. Μηταράκης δεσμεύθηκε ότι δε θα ψηφίσει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά.
πηγή:http://www.spirospero.gr/index.php/aplyta/153505-den-se-xalase-mitaraki-to-kraksimo-vid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου