Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ανέξοδη Ανακαίνιση! Δοκιμάστε το!

Tα καλύτερα οικονομικά tips για να ανανεώσετε το σπίτι σας!
Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολη εποχή για ανακαίνιση διότι προϋποθέτει και το ανάλογο κόστος αλλά δεν είπε κανείς ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη διακόσμηση και τη διάθεσή μας με απλά βήματα και χαμηλό κόστος. Ακολουθήστε τις συμβουλές και ζήστε την αλλαγή στο χώρο σας! 


  • Βάλε χρώμα στη ζωή σου! Η αλλαγή του χρώματος είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την ανακαίνιση. Διαλέξτε χρώματα που σας αντιπροσωπεύουν και σας φτιάχνουν τη διάθεση ( Προσοχή όμως στα σκούρα και έντονα χρώματα να μην βρίσκονται σε μεγάλες επιφάνειες διότι κουράζουν και επηρεάζουν την ψυχολογία μας.) 
  • Ανανεώστε την πόρτα  Εαν η πόρτα είναι σε καλή κατάσταση τότε μπορείτε απλά να αντικαταστήσετε τα χερούλια και την κλειδαριά με καινούριες και μοντέρνες. Αν πάλι είναι παλαιά και φθαρμένη μπορείτε να την ξύσετε και να την βάψετε με ένα χρώμα απλό ή να χρησιμοποιήσετε διάφορες αυτοκόλλητες επιφάνειες που θα βρείτε σε μαγαζιά για κατασκευές (καλύτερα σε αποχρώσεις απομίμησης ξύλου διότι το ξύλο προσδίδει ιδιαίτερη ζεστασιά και αρμονία στο χώρο)
  • Προσθέστε αξεσουάρ Το πράσινο δίνει ζωή στο σπίτι για αυτό είναι καλό να βάλετε μερικά μικρά φυτά σε διάφορες γωνίες του σπιτιού. Υπάρχουν πολλά είδη και θα δώσουν μια ζωντανή νότα στο σπίτι. Μπορείτε να αλλάξετε τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια του καναπέ σας και να προσθέσετε αρωματικά κεριά σε διάφορα σχήματα και χρώματα. Οι πίνακες ζωγραφικής δίνουν μια άλλη αίσθηση και αισθητική στο χώρο. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και μια άπειρη ποικιλία σε θέματα που θα σας ενθουσιάσουν.  Η ατμόσφαιρα θα γίνει αμέσως πιο αρμονική και η αλλαγή εμφανής με ελάχιστα έξοδα. 
  • Ανανεώστε τα φωτιστικά σας Δώστε στα φωτιστικά σας άλλη όψη αλλάζοντάς τους το πάνω μέρος ή διακοσμώντας το με αξεσουάρ και πέρλες. Υπάρχουν τόσων ειδών φωτιστικά και σχετικά φθηνά στην αγορά. Ιδιαίτερη αλλαγή θα ήταν να διαλέξετε ένα ωραίο φωτιστικό δαπέδου με θερμό φως ή και επιτραπέζια πορτατίφ για τα γωνιακά τραπεζάκια χωρίς να πειράξετε καθόλου τα κύρια φωτιστικά οροφής του δωματίου.
  • Μετακινήστε τα έπιπλα Δεν χρειάζεται να έχετε τα ίδια έπιπλα στα ίδια δωμάτια για χρόνια. Αλλάξτε θέση στα έπιπλά σας για να μεταμορφωθεί ο χώρος σας. Θα εκπλαγείτε με την αλλαγή του κάθε δωματίου μόνο και μόνο με την μετακίνηση των επίπλων. 
  • Καθρέφτες Οι καθρέφτες προσφέρουν εξαιρετικό στιλ σε έναν χώρο και μπορούν να καθορίσουν και τον χαρακτήρα του δωματίου. (Ιδικά σε χώρους και πόρτες που ναι μεν είναι πρακτικοί  αλλά δεν είναι και πολύ εμφανίσιμοι όπως δωμάτιο-αποθήκη και μικροί χώροι όπως διάδρομοι και χολ, είναι ένα εξαιρετικό τρικ για να μεγαλώνει ο χώρος και να ξεγελάει το μάτι. 
  • Ανανεώστε τις κουρτίνες μπάνιου Μην κρεμάτε απευθείας τις κουρτίνες στο μπάνιο σας. Βρείτε όμορφα κρικάκια για να περάσετε, μέσω αυτών, τις κουρτίνες σας. Το ύφος του μπάνιου καθορίζεται από την κουρτίνα και τα πλακάκια πρωτίστως, έπειτα από τα χαλάκια και τις πετσέτες. Εκτός αυτού η αλλαγή της κουρτίνας είναι μια εύκολη και φθηνή λύση αλλά πάνω απ'όλα και υγιεινή διότι μαζεύονται βακτήρια και μούχλα από την υγρασία)   
  • Ανανεώστε τις πετσέτες σας Μην μένετε με τις ίδιες πετσέτες για πολλά χρόνια. Υπάρχουν τόσα νέα σχέδια σε πολύ χαμηλές τιμές στην αγορά που θα σας ενθουσιάσουν. (Ιδιαίτερα η νέα τάση με τις πολύ απαλές- Φροτέ- πετσέτες, θα σας αλλάξουν την διάθεση). Βάλτε χρώμα και σχέδια στη ζωή σας αλλά λαμβάνοντας υπόψιν και τα χρώματα του μπάνιου.
  • Αλλάξτε τους διακόπτες Ανανεώστε τους διακόπτες του ρεύματος σε όλο σας το σπίτι για να δείχνουν πιο όμορφοι και μοντέρνοι. Μπορεί να μην είναι μεγάλη αλλαγή αλλά με πολύ χαμηλό κόστος εσείς οι ίδιοι θα αντιληφθείτε την αλλαγή και δημιουργηθεί μια αίσθηση καθαριότητας και ανανέωσης. 
  • Αλλάξτε κουρτίνες και στόρια Οι κουρτίνες παίζουν μεγάλο ρόλο στην αισθητική του δωματίου λόγω του μήκους τους και με την αντικατάστασή τους θα εκπλαγείτε πόσο θα αλλάξει ο χώρος. (αν το δωμάτιο έχει μόνο ένα απαλό χρώμα τολμήστε μια κουρτίνα σε έντονο χρώμα που να συνδυάζεται με το απαλό του δωματίου). Τα στόρια είναι πλέον πολύ δημοφιλή και στα σπίτια αλλά υπάρχουν και σε νέο τύπο με ύφασμα στο χρώμα που επιθυμείτε!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου