Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

VIDEO - Aλ. Τσίπρας: «Τέλος στα υφεσιακά μέτρα και στο e-mail Χαρδούβελη, αποφασίζουμε μόνοι μας για τις μεταρρυθμίσεις»

«Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη λήξη της επταμερούς συνάντησης, για το ελληνικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Κυρίως, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή ανάγνωση της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι σαφές πως η Ελλάδα δεν έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, δηλαδή την πέμπτη αξιολόγηση και το «μέιλ Χαρδούβελη».
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες και θα υλοποιήσει. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υπήρξε επαναβεβαίωση της διάθεσης όλων των πλευρών να εργαστούν το συντομότερο δυνατό ώστε να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προωθήσει άμεσα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα εκταμιεύσουν σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Σημείωσε, πάντως, πως το ύψος του ποσού αυτού θα το ανακοινώσει ο Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής αύριο.
«Ξαναβάλαμε στις ράγες τη διαδικασία, γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου