Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αρναούτογλου :Να μην τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πειράξει τα κανάλια!

Γράφει ο μπλέκ
Mάθαμε πως πηδιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι...
Αφού ζητήσουμε συγνώμη από τους τσιγγάνους για την παραπάνω λαική σοφία θα αναφερθούμε στον τηλεαστέρα  του νεοπλουτισμού της μεταπολίτευσης Γρηγόρη Αρναούτογλου της κατηγορίας Ρέμος-ρούχλα-λαική μαγκιά και καψουροσουξέ.
Ο Αρναούτογλου λοιπόν ήταν το Σάββατο καλεσμένος της Σπυροπούλου στην ΑLPHA και από την εκπομπή της χαρισματικής παρουσιάστριας, ο τηλεοπτικός αστέρας εκτόξευσε την απειλή στον ΣΥΡΙΖΑ
-Να μην τολμήσουν αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ να πειράξουν την τηλεόραση, γιατί ακούω διάφορα. Η τηλεόραση είναι αυτή που μέσα στην κρίση επενδύει σε νέες σειρές κλπ...
Προφανώς ο Αρναούτογλου, ο οποίος από ένας καλαμπουρτζής καφενείου χάρη στον ανταγωνισμό των θαλασσοδανεισμένων καναλαρχών έγινε εκατομμυριούχος- με ακίνητη περιουσία και μπόλικη χαρτούρα -έρχεται να υπερασπισθεί τους καναλάρχες που του τα χώνανε-την στιγμή που επιστήμονες οι οποίοι έχουν αφιερώσει την ζωή τους στη  έρευνα κατά θανατηφόρων ασθενειών δεν βλέπουν ούτε στον ύπνο τους τις αμοιβές του τραχανοπλαγιά Αρναούτογλου.
Και μην μας πει κανείς ότι λαικίζουμε γιατί δύσκολα μπορούμε να παραβγούμε σε "λαικά παιδιά" όπως ο Αρναούτογλου, ο Ρέμος, ο Πλούταρχος, η Μενεγάκη, η Κορομηλά, ο Σεφερλής οι οποίοι πάνω στο καυλάντισμα των καναλαρχών να πηδήξουν καμμιά ξανθιά επένδυσαν σε κανάλια δίνοντας την ευκαιρία σε τηελεαστέρες  τύπου Αρναούτογλου κι οχι μόνο να γίνουν πάμπλουτοι πουλώντας τηλεοπτικό λαικισμό και ψυχαγωγία αντίστοιχη του επιπέδου του ελληνάρα ο οποίος προσκυνά της παντόφλες του γέροντα Παίσιου.
Το ίδιο συνέβη και με τους παρουσιαστές ενημερωτικών πρωινάδικων οι οποίοι τσαλαβουτάνε στον λαικισμό και απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές με εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα κάνει διαγνωσισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Είπε πολλά γενικότερα και στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν διάθεση να υποστηρίξουμε μια κυβέρνηση στην οποία πετάγεται κάθε παπάρας και λέει την δική του άποψη.
Αλλά και το να ακούς τον Αρναούτογλου να την πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ από την εκπομπή της Σπυροπούλου μπορεί να σε κάνει καταθλιψία επιπέδου airbus.
Στο μεταξύ αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών κάνει η "Εφημερίδα των Συντακτών" καλώντας την να καταθέσει άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο καθώς σε διαφορετική περίπτωση - όπως λέει - "θα έχει ουσιαστικά αρχίσει να "χορεύει" με την διαπλοκή".
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει στο Μέγαρο Μαξίμου τοσο τις προεκλογικές όσο και τις μετεκλογικές εξαγγελλίες των αρμόδιων υπουργών για να υποστηρίξει πως ενάμιση μήνα μετά για "την περιβόητη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν φαίνεται να κινείται φύλλο".

Καταγράφει τις υποχρεώσεις των σταθμών εθνικής εμβέλειας ύψους 710 εκατ. ευρώ ενώ μιλά για "πιέσεις" που ασκούνται το τελευταίο διάστημα απο μιντιακά συγκροτήματα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Την "προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας", καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που "επι 25 χρόνια οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν με προσωρινές ετήσιες άδειες, περίπου φαντάζομαι όπως και κάποιες καφετέριες..." είχε προτάξει στα 11 μέτρα - τομές της κυβέρνησης κατα τις προγραμματικές δηλώσεις (10/2) ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης. Απο την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ είχε αναφερθεί στην επανίδρυση της ΕΡΤ. Λίγες ημέρες μετά (24/2) μαθαίναμε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπουργός Οικονομικών, είχε εντάξει στην λίστα που είχε στείλει στους... θεσμούς το χτύπημα της διαπλοκής, της διαφθοράς, των θαλασσοδανείων και της φοροαποφυγής, εστιάζοντας στο να μπει τάξη στο επι μια 25ετία θολό και άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τους υπερχρεωμένους μιντιακούς ομίλους της χώρας...

Απο τότε μέχρι σήμερα, ενάμιση μήνα μετά τις προγραμματικές και πάνω απο δύο απο την εκλογή της κυβέρνσηης, το μόνο που έχουμε δει είναι ένα νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα προωθηθεί στην Βουλή. Για την περιβόητη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν φαίνεται να κινείται... φύλλο.

Η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει τις οφειλές αλλά και τα ποσά που έχουν καταβάλει τα κανάλια τα τελευταία 15 χρόνια για την χρήση των αναλογικών συχνοτήτων, αφου για τις ψηφιακές θα περιμένουμε προφανώς να καθοριστούν κατα την αδειοδότηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει ούτε καν η αλλαγή μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με τη θητεία ορισμένων εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τα 12 χρόνια συνολικά, ενώ δεν επιτρέπεται να κάνουν πάνω απο δύο τετραετείς θητείες, συνολικά δηλαδή οκτώ χρόνια!

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας καταγράφουν υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 710 εκατ. ευρώ (!) με το παθητικό στο σύνολο του κλάδου να φθάνει τα 780 εκατ. ευρώκαι να είναι μάλιστα και αισθητά μειωμένο απο το 1,3 δις ευρώ που ήταν το 2012, καθώς πλεον δεν υπολογίζονται τα χρέη του ALTER.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας (MEGA, ANT1, ALPHA, STAR και ΣΚΑΪ) καταγράφουν συνολικές υποχρεώσεις πάνω απο 710 εκατ. ευρώ με τις βραχυπρόθεσμες να ξεπερνούν τα 226 εκατ. ευρώ με βάση βέβαια στοιχεία όχι μόνο του 2014, αλλά και του 2013 ή και του 2012 για ορισμένους, καθώς δεν υπάρχουν νεότερα.

Πρόκειται βέβαια για τραπεζικό δανεισμό κατά κύριο λόγο και είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει η νέα κυβέρνηση ότι θέλει να σταματήσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία κίνηση. Και σε μιντιακούς ομίλους όμως, όπως είναι ο Πήγασος (συμφερόντων Μπόμπολα) τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, καθώς με βάση στοιχεία εννεαμήνου του 2014 οι υποχρεώσεις του έφταναν τα 190,97 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 143,1 εκατ. ευρω είναι βραχυπρόθεσμες.

Ο όμιλος της "Καθημερινής" μόλις προ ημερών ανακοίνωσε νέο ομολογιακό δάνειο ύψους 36 εκατ. ευρώ απο τέσσερις τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank) για να αναχρηματοδοτήσει τον υφιστάμενο τραπεζικό δανειασμό της ποθυ φθάνει τα 103 εκατ. ευρώ και ένα μέρος (4,1 εκατ. ευρω) να χρησιμοποιηθεί γι άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

Για τον ΔΟΛ (συμφερόντων Ψυχάρη) πάλι, ο οποίος έχει βγει πλεον (απο πέρσι) απο το Χρηματιστήριο Αθηνών, τα τελευταία καταγεγραμμένα στοιχεία (Νοέμβριο 2013) έδειχναν τις συνολικές του υποχρεώσεις να φτάνουν τα 216 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος βέβαια να αφορά τραπεζικό δανεισμό.

Και πρόκειται βέβαια για επιχειρήσεις που την τελευταία πενταετία έχουν προχωρήσει (και συνεχίζουν) σε σειρά απολύσεων και περικοπών αμοιβών αλλά και παραγωγών. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες φαίνεται να εξαπολύουν και σχετικές απειλές προς την κυβέρνηση για νέο κύμα απολύσεων καθώς... στριμώχνονται οι μεγαλομέτοχοί τους να βάλουν το χέρι επιτέλους βαθιά στις τσέπες τους και να αναχρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι ασκούνται και πάλι πιέσεις, καθώς άρχισε ξανά η συζήτηση για την συγχόνευση ΔΟΛ - Πήγασου που όμως θα οδηγήσει σε συρρίκνωση των μέσων που διαθέτουν και βέβαια του υπάρχοντός προσωπικού. Δηλαδή σε νέο κύμα απολύσεων στον χώρο των ΜΜΕ, ο οποίο δεινοπαθεί την τελευταία πενταετία.

Απο την άλλη, μεγαλομέτοχοι ΜΜΕ φοβούνται ότι θα χάσουν ουσιαστικά το μάνατζμεντ των υπερχρεωμένων (στις τράπεζες) ομίλων τους, αλλά παράλληλα δεν θέλουν να βάλουν χέρι στις περιουσίες τους, τις οποίες όμως "έχτισαν"... στηριζόμενοι πάνω σε αυτούς.

Η κυβέρνηση πάντως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. πρέπει επιτέλους - και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα - να πάρει τις αποφάσεις και να προχωρήσει σε πράξεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταλήξει και αυτή όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Θα έχει ουσιαστικά αρχίσει να "χορεύει" με τη διαπλοκή".
πηγή:http://kourdistoportocali.com/post/42530/arna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου