Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

VIDEO - Π. Καμμένος: «Δεν θα κάνουμε πίσω για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Σημαντική η παρέμβαση Τσίπρα για τη Siemens»


Κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
«Δεν θα κάνουμε πίσω και θα θέσουμε το θέμα με όρους που ανταποκρίνονται στη λογική» δήλωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος εκτίμησε ότι η κυρία Μέρκελ τη Δευτέρα άφησε ένα «παράθυρο» ανοιχτό για το θέμα λέγοντας ότι θα το δούμε στο πλαίσιο της επιτροπής που έχει συγκροτήσει η γερμανική βουλή για το θέμα.

Αναφορικά με το ζήτημα των παράνομων προμηθειών από τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι έχουν εντοπιστεί κενά σε συμβάσεις τα οποία έχουν αποσταλεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς και από εκεί έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «αφορούν πολλά πολιτικά πρόσωπα».
Ενδεικτικά, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι έχουν εντοπιστεί συμβάσεις στις οποίες δεν υπήρχαν εγγυητικές επιστολές ή άλλες στις οποίες δεν ενεργοποιήθηκαν ρήτρες που θα έπρεπε.
Επιπλέον, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε σημαντική την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα της Siemens καθώς όπως είπε «χρειάζονται δύο για τη διαθφορά», ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρώην ισχυρό άνδρα του γερμανικού κολοσού, Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος όπως τόνισε «βρίσκεται προστατευόμενος στο Μόναχο».
«Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά. Ας μας δώσουν τα στοιχεία ποιους πλήρωναν, να πάρουμε τα λεφτά πίσω, να ξαναδούμε τις συμβάσεις από την άρχη και βλέπουμε» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ερωτηθείς για τη δήλωση που είχε κάνει για τους τζιχαντιστές, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι «σε περίπτωση που καταρρεύσει η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ανακόψει το κύμα μεταναστών προς την Ευρώπη».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο αναστολής ισχύος της συνθήκης Σένγκεν δεν τέθηκε για πρώτη φορά από την ελληνική κυβέρνηση αλλά από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου