Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Φασαρίες στη γερμανική βουλή για την Ελλάδα

«Θέλουμε να κρατήσουμε ενωμένες την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΟ CDU/CSU Φόλκερ Κάουντερ και σημείωσε ότι στην πολιτική είναι βασικό να γνωρίζεις ότι μπορείς να βασιστείς στον άλλον.
«Δεν υπάρχει εναλλακτική στη συνεργασία» υπογράμμισε ο Φόλκερ Κάουντερ αναφερόμενος στην Ελλάδα στη διάρκεια της τοποθέτησής του στο γερμανικό Κοινοβούλιο και επεσήμανε ότι «αν υποχωρήσουμε, κινδυνεύει η Ευρώπη».
«Ήδη από το 2010 ήταν σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο χρέος της. Τότε έπρεπε να γίνει κούρεμα» πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της ΚΟ της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ στην ίδια συνεδρίαση και επέρριψε την ευθύνη στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ αναφέρθηκε ακόμη στην τρόικα μιλώντας για εγκληματική δράση και σημείωσε ότι τα χρήματα πρέπει να βρεθούν από τις τράπεζες και όχι από τους συνταξιούχους. Σε ό,τι αφορά τις πολεμικές επανορθώσεις, τόνισε ότι, ανεξαρτήτως της νομικής αιτιολόγησης, η Γερμανία οφείλει να επιδείξει το ελάχιστο της ευαισθησίας και πρόσθεσε ότι ντρέπεται για τις δηλώσεις τόσο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και του Προέδρου της ΚΟ του CDU Φόλκερ Κάουντερ, καθώς δείχνουν έλλειψη σεβασμού.
Ο επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Τόμας Όπερμαν τόνισε κατά την ομιλία του ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη. «Είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε αλληλεγγύη, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» δήλωσε και ανέφερε ότι «δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει μεγάλο μερίδιο της εμπιστοσύνης» με τον επιθετικό τόνο που χρησιμοποιεί και τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τις οποίες χαρακτήρισε ανάρμοστες. Αναφερόμενος ειδικά στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε ότι «έχει κάνει τόσες δηλώσεις και προτείνει τόσες λύσεις που δεν ξέρω πλέον ποια δήλωση ισχύει». Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, είναι καλό που θα συνομιλήσουν η Καγκελάριος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Ο Τόμας Όπερμαν υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία διένεξης μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. «Τα προβλήματα δεν τα δημιούργησε η γερμανική κυβέρνηση, αλλά η δράση δεκαετιών των διεφθαρμένων ελίτ» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κρίση είναι ζήτημα μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ. Αναφερόμενος δε στις πολεμικές επανορθώσεις, έκανε λόγο για θέμα που δεν συνδέεται με την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και συντάχθηκε με τη θέση του Βερολίνου ότι το θέμα έχει κλείσει με τη Συμφωνία 2+4. «Τα εγκλήματα των ναζί, ωστόσο, δεν έχουν ημερομηνία παραγραφής. Παραμένει η ηθική ευθύνη» πρόσθεσε και επανέφερε την πρόταση για ένα γερμανοελληνικό πρόγραμμα για νέους και εντατικοποίηση του γερμανοελληνικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου