Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

VIDEO - Ψεύτικη η φωτογραφία του Βαρουφάκη με το δάχτυλο σηκωμένο

Σύγχυση απο την "ομολογία" των συντελεστών του γερμανικού σατυρικού σόου ότι «εμείς φτιάξαμε την πλαστή εικόνα με τη χειρονομία» για να στήσουμε παγίδα στο κανάλι ARD! Δείχνουν μάλιστα πώς μόνταραν το "δάκτυλο". Πολλοί πιστεύουν οτι και αυτή η "ομολογία" είναι φάρσα - Γιάνης Βαρουφάκης στο Twitter: Θα ζητήσει συγγνώμη ο δημοσιογράφος;

Φως στην υπόθεση σχετικά με την άσεμνη χειρονομία που φέρεται να έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προς τη Γερμανία έρχεται να ρίξει ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το σατιρικό γερμανικό σόου του ZDF, Neο Magazin Royale.
Στο βίντεο το οποίο παρουσιάστηκε και στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο κανάλι ARD με καλεσμένο τον Έλληνα υπουργό στις 15 Μαρτίου, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να λέει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να ανακοινώσει τη χρεοκοπία τον Ιανουάριο του 2010 και στη συνέχεια «να δείξει το δάχτυλο» στη Γερμανία και να της πει ότι τώρα αντιμετώπισε εσύ το πρόβλημα. Στο ίδιο βίντεο, το οποίο προκάλεσε σάλο στη Γερμανία και εκτεταμένα άρθρα στον γερμανικό τύπο, ο Έλληνας υπουργός εμφανίζεται την ώρα που εκστομίζει τη φράση «stick the finger to Germany» να κάνει και την αντίστοιχη κίνηση. Το βίντεο, το οποίο μετά το θόρυβο ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, φέρεται να έχει γυριστεί σε ομιλία του τότε καθηγητή πανεπιστημίου στο Ζάγκρεμπ. Τρεις ημέρες αργότερα, όμως, την Τετάρτη, οι συντελεστές του σατιρικού τηλεοπτικού σόου, οι οποίοι κρύβονται και πίσω από το βίντεοκλιπ-αφιέρωμα στον Γιάνη Βαρουφάκη που έχει γίνει viral με 1,7 εκατομμύρια views στο YouTube, αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια.  Όπως εξηγούν στο βίντεο που ακολουθεί, αναζητούσαν τον περασμένο Φεβρουάριο (σ.σ. το βίντεο που μετέδωσε το ARD είναι από τις 12 Φεβρουαρίου) πλάνα από τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας αλλά δεν έβρισκαν άλλα εκτός από αυτά της εκδήλωσης στην Κροατία. Επειδή, όμως, ήθελαν να δημιουργήσουν αντίκτυπο με το βίντεοκλιπ έπρεπε να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Έτσι αφού εξασφάλισαν τα πλάνα, «πείραξαν» την επίμαχη σκηνή προκειμένου ο Γιάνης Βαρουφάκης να εμφανίζεται να κάνει την άσεμνη χειρονομία προς τη Γερμανία. Για να το πετύχουν αυτό, μάλιστα, χρησιμοποίησαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τον σωσία του ΥΠΟΙΚ που εμφανίζεται και στο βίντεοκλιπ.  Στο τέλος του βίντεο-αποκάλυψη, μάλιστα, εξηγούν ότι το έκαναν για να παγιδεύσουν τον παρουσιαστή του ARD και να τονίσουν για άλλη μια φορά το πάθος των Γερμανών κατά όσων επιτίθενται στην πατρίδα τους. 

Γιάνης Βαρουφάκης: Θα ζητήσει συγγνώμη ο δημοσιογράφος;


Μετά τις αποκαλύψεις ότι το ZDF έστησε παγίδα στο ARD και στον παρουσιαστή, Guenther Jauch, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε το δικό του μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, διερωτώμενος τα εξής: «Θα έρθει καμία απολογία από τον  Guenther Jauch που χρησιμοποίησε ένα παραποιημένο βίντεο για να φιμώσει μια συμφιλιωτική ελληνική φωνή;». Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Οικονομικών εκφράστηκε μέσω των social media για το θέμα. «Ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια;» είχε  tweetάρει προ ημερών ο κ. Βαρουφάκης μαζί με ένα link από άρθρο της  Frankfurter Allgemeine Zeitung με συνέντευξη του διοργανωτή του συνεδρίου, Σρέκο Χόρβατ.  Στο συγκεκριμένο άρθρο που πόσταρε ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Χόρβατ, σε ερώτηση για τον αν ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών έκανε άσεμνη χειρονομία, ο διοργανωτής του συνεδρίου απαντούσε: «Όχι, αυτό πρέπει να το πούμε μία για πάντα. Ο Βαρουφάκης δεν σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο κατά των Γερμανών. Σε αυτή την παρουσίαση στο Ζάγκρεμπ ο κ. Βαρουφάκης μιλούσε για μια χρονική περίοδο, για τον Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν όφειλε στους Γερμανούς φορολογούμενους ούτε ένα ευρώ. Το επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε χρεοκοπία κατά των ιδιωτών πιστωτών αντί να λάβει ένα τεράστιο δάνειο από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Το δάχτυλο συνεπώς ήταν εκτός του πλαισίου αυτού και σκόπιμα ερμηνεύτηκε σαν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να στράφηκε εναντίον της επιστροφής των χρεών στη Γερμανία και να έδειξε το δάχτυλό του κατά της Γερμανίας». 
Κι ως φαίνεται, είχε απόλυτο δίκιο...


http://www.protothema.gr/world/article/460715/video-emeis-ftiaxame-tin-plasti-eikona-me-ti-heironomia-tou-varoufaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου