Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η Ρωσία απειλεί τη Δανία ανοιχτά με πυρηνικό πόλεμο σε περίπτωση που γίνει μέλος της νατοϊκής ασπίδας!

Ρωσία θα πλήξει με πυρηνικά όπλα τα πολεμικά πλοία που έχει η Δανία σε περίπτωση που η χώρα γίνει μέλος της νατοϊκής αμυντικής ασπίδας, αναφέρουν οι Financial Times, που χαρακτηρίζουν την ευρωπαϊκή χώρα γεωστρατηγική απειλή για τη Μόσχα.
O Ρώσος πρέσβης στη Δανία Mikhail Vanin σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα, σύμφωνα με τους Financial Times, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία θα πλήξει με πυρηνικά όπλα τα δανέζικα πολεμικά πλοία εάν αυτή γίνει μέλος της νατοϊκής αμυντικής ασπίδας.
«Η Ρωσία θα εκλάβει μία τέτοια κίνηση ως εχθρική απέναντί της και η Δανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί τις συνέπειες, γιατί όπως φαίνεται δεν έχει καταλάβει ακριβώς ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας ανέφερε χαρατηριστικά.
«Τα δανέζικα πολεμικά πλοία θα γίνουν στόχοι για τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους και οι σχέσεις των δύο χωρών θα πληγούν ανεπανόρθωτα» τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, αφήνοντας άναυδο το δημοσιογράφο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Martin Lidegaard σε απάντηση στον Ρώσο πρέσβη σημείωσε ότι «η δήλωση είναι μη αποδεκτή. Η Ρωσία ξέρει πάρα πολύ καλά ότι η νατοϊκή πυραυλική ασπίδα έχει αμυντικό προσανατολισμό και όχι επιθετικό».
«Διαφωνούμε με πάρα πολλά θέματα με τη Ρωσία αλλά είναι πολύ σημαντικό να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει σύνεση και από τις δύο πλευρές» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου