Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

VIDEO - 800 δισ ευρώ έχουν καταθέσεις οι Έλληνες πλούσιοι στην Ελβετία


Αναυδο σε αφήνει η είδηση που δημοσιεύει η εφημερίδα DIE WELT και παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε. Για μια ακόμα φορά διαπιστώσουμε ότι λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά. Το ζήτημα είναι ποιοι τα διαθέτουν και με ποιο τρόπο βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Μόνο στην Ελβετία οι έλληνες πλουτοκράτες έχουν καταθέσεις 800 δις ευρώ. Ναι καλά διαβάσατε. Μια χούφτα έλληνες καπιταλιστές έχουν σε λογαριασμούς τους σε ένα μόνο κράτος καταθέσεις υπερδιπλάσιες από όλο το κρατικό χρέος και μάλιστα εκτός του ότι κανείς δεν ξέρει από πού προήλθαν αυτά τα αστρονομικά ποσά  -μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνουμε-  και καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να τα φορολογήσει κάτι που θα είχε και την συνδρομή της Ελβετικής κυβέρνησης.

Όπως ακούμε στο βίντεο πριν από 13 μήνες η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με μια πρόταση για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες. «Οι πλούσιοι φοροφυγάδες της Ελλάδας επιτέλους θα καλούνταν να πληρώσουν» αναφέρει το ρεπορτάζ και συμπληρώνει: « Όλα συζητήθηκαν διεξοδικά, αλλά από τότε η Ελβετίδα αξιωματούχος δεν έχει ακούσει νέα από την Αθήνα». 

Κάθε άλλο, παρά εντυπωσιακό είναι το γεγονός, περισσότερο αναμενόμενο θα λέγαμε. Σιγά μην είχε διάθεση η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να κυνηγήσει τους μεγάλους φοροφυγάδεςΑσε που ανάμεσα τους θα είναι πρωτοκλασάτα άτομα του αστικού πολιτικού προσωπικού που θα θησαύρισαν από τις μίζες που έπαιρναν από τους καπιταλιστές για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.

Να λοιπόν, ένα ζήτημα που η νέα κυβέρνηση μπορεί να μας δείξει αν έχει την πολιτική βούληση -πέρα απ’ τις μεγαλοστομίες και τις ηλίθιες δηλώσεις Βαρουφάκη για «μυστικούς πράκτορες» που θα καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή-, να αποδείξει ότι διαθέτει τα αντανακλαστικά για να στραφεί ενάντια στο παρασιτικό –δεν υπάρχει και άλλο- μεγάλο ντόπιο κεφάλαιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου