Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

VIDEO - Ομογενείς στη Νέα Υόρκη λένε ΌΧΙ και ψάλλουν τον εθνικό ύμνο

Η Ελλάδα ήταν,είναι και θα είναι παντού
Στο Athens Square Park (Πλατεία Αθηνών) στην Αστόρια έδωσαν το «παρών» Ελληνοαμερικανοί κάθε ηλικίας, ανταποκρινόμενοι στα δυο παράλληλα καλέσματα για συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, εν μέσω της κορύφωσης της κρίσης αλλά και της αντίστροφης μέτρησης πριν το δημοψήφισμα.

Στο χώρο, γράφει το πόρταλ ομογενών newgreektv, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικά δυο συγκεντρώσεις: Η πρώτη ήταν της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, η οποία, βάσει και της επίσημης δήλωσης του προέδρου της, Πέτρου Γαλάτουλα, δεν είχε συγκεκριμένη «γραμμή» για ναι ή όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής, εστιάζοντας στην ανάγκη συμπαράστασης προς τους Έλληνες, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα. Η δεύτερη, ήταν αυτή των παραρτημάτων Νέας Υόρκης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως επίσης και της Αριστερής Κίνησης, η οποία έστελνε μήνυμα για υπερψήφιση του ΟΧΙ και πλήρη απόρριψη του προτεινόμενου προγράμματος από τους δανειστές.
Μάλιστα, η διάσταση αυτή στην οπτική των δυο καλεσμάτων προκάλεσε διαφωνίες, καθώς υπήρξαν πολλοί παραβρισκόμενοι που υποστήριξαν ότι ήρθαν ξεκάθαρα για να φωνάξουν υπέρ του «όχι», με αποτέλεσμα να μην τους καλύπτει η «ουδετερότητα» της Ομοσπονδίας. Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο καθηγητής του Queens College, Νίκος Αλεξίου, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης και πρόσωπο με καθολικό σεβασμό μεταξύ των ομογενών, ο οποίος πήρε τον λόγο και υπενθύμισε σε όλους ότι τους ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα και η κοινή επιθυμία για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα, εν μέσω των δύσκολων στιγμών που περνάει.
Η διαφωνία ξεπεράστηκε όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα ο εθνικός ύμνος, σε μια στιγμή ομοθυμίας, η οποία ασφαλώς χαρακτηρίστηκε από έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου