Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

VIDEO - Γλέζος και Λαφαζάνης εναντίον της συνέχισης των μνημονίων και υπέρ του ΟΧΙ

Μπορεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να τήρησε χαμηλούς τόνους στην Πολιτική Γραμματεία αλλά δεν έπραξε ομοίως ο βουλευτής του κόμματος και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης που μίλησε σε εκδήλωση της ιστοσελίδας iskra δείχνοντας πως δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο σύγκλισης με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

"Αυτή η παρουσία σας ξεπερνάει τις προσδοκίες των συντρόφων που βοήθησαν να διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση", ανάφερε αρχικά ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και συνέχισε: "Απεδείχθη ότι ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το μεγάλο "όχι" που θέλουμε να πούμε ξανά και να το πούμε μέχρι το τέλος".
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί ε μία πληθώρα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τάχθηκε υπέρ της αμφισβήτησης και ρήξης με το ευρωπαϊκό σύστημα και την ευρωζώνη, προτείνοντας την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση να διακόψει εδώ και τώρα τις διαπραγματεύσεις με την “τερατρόικα” για το τρίτο μνημόνιο και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κόμμα και την κοινωνία έτσι ώστε να αρχίσει μία συζήτηση για επιστροφή στη δραχμή.

Ο κ. Λαφαζάνης όπως συνηθίζει δεν περιέγραψε αναλυτικά την πολιτική για επιστροφή στη δραχμή, αλλά επιγραμματικά πρότεινε εθνικοποίηση των τραπεζών, όλων των δημόσιων υποδομών της χώρας, μεγάλη αναδιανομή του πλούτου και βαθιά διαγραφή του χρέους.

Μάλιστα, κατηγόρησε με σφοδρότητα την κυβέρνηση και άρα τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ πως έχουν προσχωρήσει σε θέσεις που δεν συνάδουν με τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως κάνουν μέγα λάθος όσοι πιστεύουν ότι το 62% στο δημοψήφισμα ήταν μία κυριακάτικη μπόρα.

Ωστόσο, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εν συνεχεία προφανώς ξεχνώντας αυτά που είπε, κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης πως υπονομεύουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. 


Αμέσως μετά τις “τορπίλες” Λαφαζάνη, ο Μανώλης Γλέζος εμφανίστηκε ακόμα πιο λάβρος λέγοντας πως το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο από όλα τα άλλα. Μάλιστα, είπε ότι το τρίτο μνημόνιο το συμφώνησε η κυβέρνηση Μαξίμου και αμέσως αναρωτήθηκε τι κοινό έχει η κυβέρνηση Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει ο ίδιος “καμία απολύτως σχέση”.

Στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου έφτασαν, σύμφωνα με το newsit.gr, από νωρίς οι Μιχάλης Κριτσωτάκης,Κωστας Ήσυχος, και Γιαννης Μηλιός, ενώ ο Μανώλης Γλέζος καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους όταν έφτασε στο κλειστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου