Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

«Κωλοτούμπα» ΣΚΑΪ....στηρίζει Τσίπρα ελπίζοντας σε συχνότητα


Στηρίζει Τσίπρα, με φόντο το νομοσχέδιο για τις συχνότητες
Πανικός έχει καταλάβει τα υψηλόβαθμα στελέχη τουΣΚΑΪ, τα οποία προωθούν μια άνευ προηγουμένου «κωλοτούμπα» όσον αφορά τη γραμμή του καναλιού έναντι της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Κώστας Κιμπουρόπουλος, στην καθημερινή σύσκεψη των στελεχών έκανε λόγο για στήριξη του ΣΚΑΪ στον πρωθυπουργό, αφήνοντας έκπληκτους αρκετούς, που αναλογίστηκαν τη στάση που είχε ο σταθμός όλο το προηγούμενο διάστημα, από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση μέχρι και την περασμένη εβδομάδα. Ηδη, τα αποτελέσματα της αλλαγής έχουν γίνει ορατά στο ενημερωτικό πρόγραμμα, ενώ και η «Καθημερινή», κινούμενη στο ίδιο πλαίσιο, έχει χαμηλώσει τους τόνους της κριτικής της προς τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντάς του σχεδόν καθημερινά οδηγίες για το τι θα πρέπει να πράξει στη διακυβέρνηση.
Η λογική του εγχειρήματος είναι η εξής: Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύεται πως θα υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο, πηγαίνοντας κόντρα σε λεγόμενά του και σε ένα σημαντικό μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, ο ΣΚΑΪ πρέπει να τον υποστηρίξει. Αλλωστε, σταθερή άποψη του καναλιού του Ν. Φαλήρου είναι πως τα μνημόνια σώζουν τη χώρα. Ωστόσο, το πλέον σημαντικό στοιχείο αφορά τις σκέψεις του Γιάννη Αλαφούζου να προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση προκειμένου να είναι σε θέση να ζητήσει ανταλλάγματα στο άμεσο μέλλον, αφού τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί όλο αυτό τον καιρό πάνω από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου πυκνώνουν συνεχώς.
Ειδικά το επόμενο διάστημα, το αφεντικό του ΣΚΑΪ έχει να αντιμετωπίσει ουκ ολίγους «πονοκεφάλους», τόσο με φόντο το νομοσχέδιο για τις συχνότητες (με βάση το οποίο πολλά κυβερνητικά στελέχη έχουν αναφερθεί επικριτικά και επανειλημμένως στην περίπτωση του ΣΚΑΪ) όσο και στο μέτωπο της δανειοδότησης των Μέσων του, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα. Ως εκ τούτου, η έναρξη της επιχείρησης γεφύρωσης του χάσματος με την κυβέρνηση θεωρήθηκε επιβεβλημένη στα υψηλά κλιμάκια του Ομίλου, ασχέτως αν οι γνωρίζοντες τη μιντιακή πιάτσα κάνουν λόγο για βαθιές πληγές, που δεν κλείνουν εύκολα. Εξάλλου, και από κυβερνητικές πηγές εκπέμπεται το μήνυμα πως ουδείς μπορεί να ξεχάσει τη στάση του ΣΚΑΪ πριν από το δημοψήφισμα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν με νόημα πως, ανεξαρτήτως όσων έχουν συμβεί εσχάτως, το Μαξίμου παραμένει προσηλωμένο στον στόχο της κάθαρσης του τηλεοπτικού τοπίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου