Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Προσβολή από Γάλλους τουρίστες...δεν πληρώνουμε γιατί χρωστάτε

Τελικά φαίνεται ότι γίναμε ξέφραγο αμπέλι λόγω της οικονομικής κρίσης και των δανειακών συμβάσεων που δήθεν θα μας σώσουν.
Περίπου 100 Γάλλοι τουρίστες , που δεν ανήκαν σε γκρουπ, αρνήθηκαν να πληρώσουν εισιτήριο για να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο στην Λίνδο.

Όταν ρωτήθηκαν από τους υπευθύνους γιατί κάνουν τέτοιου είδους φασαρία, απάντησαν ότι η Ελλάδα χρωστάει δισεκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά συνέπεια και στην Γαλλία και στους ίδιους και γι αυτό δεν πληρώνουν.
Τελικά βέβαια δεν τους «πέρασε», καθώς οι υπεύθυνοι του αρχαιολογικού χώρου , αλλά και Έλληνες επισκέπτες, αντέδρασαν έντονα.
Πάντως οι Γάλλοι τουρίστες επέμεναν με εκνευριστικό τρόπο επιμένοντας ότι αφού η χώρα τους μας δανείζει, δεν έχουν καμία υποχρέωση να πληρώνουν για την είσοδό τους σε μουσεία και αξιοθέατα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την rodiaki.gr, κάποιοι αντέδρασαν ιδιαίτερα έντονα και χειροδίκησαν κιόλας.
Τελικά, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρόδου, το αίτημα των Γάλλων δεν έγινε δεκτό και απομακρύνθηκαν από τον αρχαιολογικό χώρο.
Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό. Κάτι ανάλογο συνέβη και σε εστιατόριο της Ρόδου, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές Γερμανούς τουρίστες.
Σύμφωνα με τη Ροδιακή, μια παρέα Γερμανών έφαγε σε εστιατόριο και κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης τους είδε να σηκώνονται για να φύγουν. Όταν τους είπε πως δεν έχουν πληρώσει, εκείνοι απάντησαν όπως οι Γάλλοι στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου.
Σε αυτή την περίπτωση πάντως, οι Γερμανοί τουρίστες συμμορφώθηκαν και δέχτηκαν να πληρώσουν το λογαριασμό, χωρίς να δώσουν συνέχεια στο επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου