Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τσίπρας σε 40 διαφωνούντες.... φέρτε πραγματική εναλλακτική πρόταση

Αξιόπιστη και πραγματική εναλλακτική ζήτησε απο τους διαφωνούντες βουλευτές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητάει την καταψήφιση της συμφωνίας, στάση που αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον 40 βουλευτές.
Γράφει:  
Ο πρωθυπουργός επέμεινε πως από πλευράς κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες και εξετάστηκαν όλες οι εναλλακτικές.
"Χρέος μας ήταν και παραμένει η αποφυγή της ανθρωπιστικής κρίσης".
Από την πλευρά τους οι διαφωνούντες επιμένουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Η συνεδρίαση πάντως κυλά με ένταση, αλλά δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχιας. Την ίδια ώρα, οχτώ στελέχη της Κυβερνητικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να συγκλιθεί άμεσα επιτροπή για να καταψηφίσει τη συμφωνία.
Να σημειώσουμε ότι από τα 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τα 109 υπογράφουν κείμενο με το οποίο στρέφονται κατά του νέου Μνημονίου και ζητούν τη σύγκλιση του οργάνου για το θέμα.
"Όχι" ζητάει η Ζωή
Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία για να προστατευτεί ο πρωθυπουργός.
Η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε την καταψήφιση της συμφωνίας από την κοινοβουλευτική ομάδα, με στόχο να χρησιμοποιηθεί το προκαταρτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής.
Σκοπός, να ζητηθεί βοήθεια απο διεθνείς οργανισμούς.
Λαφαζάνης: Δεν υπάρχουν μονόδρομοι
Σαφή διαχωρισμό της σημερινής ψηφοφορίας από την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την τοποθέτησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα.
"Άλλο η καταψήφιση της συμφωνίας, και άλλο η στήριξη στην κυβέρνηση". Δεν υπάρχουν μονόδρομοι, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Ακόμη, ο Π. Λαφαζάνης πρότεινε να γίνει χρήση των αποθεματικών 22 δισ. ευρώ της Τράπεζας της Ελλάδος, για να συναντήσει την ελαφρώς ειρωνική αντίδραση του πρωθυπουργού που ρώτησε:
"Δηλαδή, να κάνουμε ριφιφί στην Τράπεζα της Ελλάδος;".
Παρόλα αυτά, τόσο η τοποθέτηση του υπουργού όσο και οι αντιδράσεις, κρατήθηκαν σε χαμηλούς τονους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου