Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Ανασχηματισμός: Όλα τα ονόματα των νέων υπουργώνΠοιοι φεύγουν – Ποιοι έρχονται – Ποιοι μετακινούνται – Τα μπαλαντέρ του Τσίπρα που θα αναλάβουν τις «ηλεκτρικές καρέκλες» -
Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ανακοίνωση του ανασχηματισμού θα γινόταν σήμερα, Πέμπτη (16/07/2015), ωστόσο κυβερνητική πηγή ξεκαθάρισε πως οι ανακοινώσεις μετατίθενται για αύριο, Παρασκευή (17/07/2015).
Ποιοι φεύγουν – Ποιοι έρχονται – Ποιοι μετακινούνται
Δεδομένο θεωρείται ότι θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης οι τέσσερις υπουργοί που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, δηλαδή οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος και Νάντια Βαλαβάνη (σ.σ: παραιτήθηκε πριν την ψηφοφορία).
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Γιώργος Βαρεμένος προορίζεται για αντικαταστάτης του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, ενώ τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών – που κατείχε μέχρι πρότινος ηκ. Βαλαβάνη – διεκδικούν οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Γεράσιμος Μπαλαούρας.
Ο γενικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Τσουκαλάς φαίνεται ότι παίρνει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μετακινηθεί από το υπουργείο Εργασίας ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος θα αντικαταστήσει - κατά πάσα πιθανότητα – τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να πάρει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί είτε κυβερνητικός εκπρόσωπος είτε υπουργός Εργασίας.
Εξάλλου, εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθεί η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ οι «μπαλαντέρ» που θα αναλάβουν τις «ηλεκτρικές καρέκλες» θα είναι οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Δημήτρης Βίτσας και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.
Τέλος, βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση περισσότερων στελεχών από τους ΑΝ.ΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/607800/anasximatismos-ola-ta-onomata-ton-neon-ypoyrgon#ixzz3g61l4scY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου