Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Επιμένει ο ανθέλληνας Σόιμπλε για Grexit

Επιμένει στην σκληρή γραμμή του για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε παρά την ψήφιση της συμφωνίας χθες το βράδυ από την ελληνική Βουλή.

Μιλώντας το πρωί σε γερμανικό ραδιοφώνο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολη και «ένα προσωρινό Grexit θα ήταν η καλύτερη λύση».
«Πολλοί οικονομολόγοι (ανάμεσά τους και αυτοί του ΔΝΤ) θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της δίχως κούρεμα, ένα προσωρινό Grexit θα ήταν καλύτερο» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως «μια διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατή εντός του ευρώ».
Παράλληλα τόνισε πως ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να παραμείνει στην ευρωζώνη, σημειώνοντας πως «θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να εφαρμοστούν τα σχέδια μεταρρύθμισης της Ελλάδας» και ότι «πρέπει να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρώπη». 
Ωστ΄οσο σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, το δύσκολο ερώτημα θα είναι το πώς να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους χωρίς «κούρεμα» του χρέους. 
Όπως εξήγησε, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα υπάρξει περαιτέρω αβεβαιότητα από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ προειδοποίησε πως δεν θα «λυγίσει» ούτε έναν κανόνα για την βοήθεια του ESM προς την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου