Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Μας κοροϊδεύουν....Οι Θεσμοί επέστρεψαν το νομοσχέδιο,ζητούν περισσότερα!

Με σειρά διορθώσεων και ριζικών αλλαγών επέστρεψε από τους Θεσμούς το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με στόχο τη σύναψη της τρίτης δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του theTOC.gr έντονη ήταν  η αντίδραση των Θεσμών μόλις είδαν τον πίνακα των προϊόντων και των υπηρεσιών που η ελληνική πλευρά ήθελε να διατηρήσει στον συντελεστή 13% ΦΠΑ.
'Ετσι σε σχέση με το αρχικό νομοσχέδιο που διέρρευσε το πρωί αναμένονται δεκάδες μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από το 13 στο 23%,. 
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης να μην ισχύσει από τα εισοδήματα του 2015 αλλά να εφαρμοστεί αναδρομικά από το 2014 κάτι που σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με εισοδήματα άνω των 30 χιλ. ευρώ θα παραλάβουν πρόσθετο εκκαθαριστικό για να πληρώσουν επιπλέον φόρο φέτος.
 Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στις διατάξεις του ασφαλιστικού καθώς έχει κριθεί πολύ ήπια η αλλαγή για τη σταδιακή κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, 
Επίσης θα προστεθούν διατάξεις που θα αφορούν τη φορολόγηση των αγροτών αλλαγή του ΕΚΑΣ και επιβολή ΦΠΑ στα νησιά και φορολογία νομικών προσώπων.
Το τελικό σχέδιο θα συμφωνηθεί σύμφωνα με πληροφορίες σε   τηλεδιάσκεψη που θα γίνει εντός της ημέρας και θα πάρει το δρόμο προς τη Βουλή καθώς θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι αύριο το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου