Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΦΩΤΟ - Στη φόρα οι δημοσιογράφοι που τα έπαιρναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ – Ο Καμμένος κατέθεσε τη λίστα

Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι την πλήρη λίστα με τα ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών και 

ιδιοκτητών ΜΜΕ και sites που μοιράστηκαν περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες καμπάνιες κάνοντας την ίδια στιγμή επιθέσεις στο κυβερνητικό έργο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπραξε αυτό που δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος για κατάθεση της «χρυσής» λίστας δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 150 μισθολόγια, πολλά sites και ΜΜΕ καθώς και 38 δημοσιογράφοι.
Ο κ. Καμμένος ζήτησε από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να γίνει διασταύρωση των στοιχείων με τις τραπεζικές καταθέσεις, να ερευνηθούν ποια κονδύλια ήταν αυτά που έλαβαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, τί διαφήμιζαν και πώς πήραν τα εν λόγω χρήματα.
Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οργανισμός ΜΜΕ που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, έλαβε το ποσό του 1.770.000 ευρώ.
Η ΕΣΗΕΑ καλείται τώρα να ερευνήσει την τεράστια αυτή υπόθεση και κατά πόσο ΜΜΕ και δημοσιογράφοι έπαιρναν χιλιάδες ευρώ διαφήμιση με αντάλλαγμα να επιτίθενται ανελλιπώς στην κυβέρνηση και το έργο της με στημένα ρεπορτάζ.
Στη λίστα μάλιστα, όπως αναφέρεται, υπάρχουν γνωστά ονόματα δημοσιογράφων.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε αποκαλύψει από τον Ιούνιο –μιλώντας στη Βουλή – ότι κατέχει την εν λόγω λίστα.


«Εικοσιπέντε εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια σε δημοσιογράφους, μαύρα, είτε απευθείας είτε μέσω  off shore εταιρειών όχι για να προπαγανδίζουν για τη γρίπη ή τα εμβόλια αλλά για να αποτελούν πιστόλια εναντίον εκείνων πουν πήγαιναν  εναντίον της νέας τάξης πραγμάτων και των οδηγιών που έδιναν οι δανειστές», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου