Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Αναζητούν ηγέτη οι 50 του Σύριζα - Θα ηγηθεί ο Βαρουφάκης;

Ηγέτη αναζητά η ευάριθμη ομάδα των 40-50 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση αυτούς της Αριστεράς Πλατφόρμας, οι οποίοι προτίθενται να καταψηφίσουν το νέο Μνημόνιο και να δημιουργήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρακτικά ένα κόμμα στα "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με σαφώς ενθοκεντρικές αντιλήψεις, όπως αυτές που καταγράφονταν τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και παρά την ισχυρή παρουσία του Π.Λαφαζάνη και της Ζ.Κωνσταντοπούλου, γνωρίζουν οι περισσότεροι ότι απαιτείται ένας άλλος δημοφιλής ηγέτης με εμπειρία διακυβέρνησης και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος από ένας υψηλού κύρους καθηγητής οικονομικών και master στην θεωρία των παιγνίων, περνώντας"δια πυρος και σιδήρου" και ερχόμενος σε μετωπική σύγκρουση με το σύνολο της εγχώριας ολιγαρχίας και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και της αυταρχικής διακυβέρνησης του Βερολίνου, χαίρει την λαϊκής αποδοχής.
Και το κυριότερο: Δεν έχει "καεί" αποστασιούμενος στο "παρά 1'" από την τραγική εξέλιξη της συμφωνίας ενός τρίτου μνημονίου που θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ολική καταστροφή της χώρας.
Η σημερινή αποκάλυψή του στην συνέντευξη στο βρετανικό Newstateman, όπου κατηγορεί για αναδίπλωση και υπαναχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους δανειστές, λέγοντας ότι "έπαψε να διαπραγματεύεται" είναι χαρακτηριστική του ηγετικού ντεμπούτου του!
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε σε συνέντευξη του το απόγευμα σε ραδιόφωνο για τα σχέδια που έκανε η κυβέρνηση σε περίπτωση Grexit και αποκάλυψε «Μια υπεύθυνη κυβέρνηση που αντιμετωπίζει απειλές για κλείσιμο τραπεζών, όπως εμείς στο ξεκίνημα μας από Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ οφείλει να σχεδιάζει πάντα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Με εντολή πρωθυπουργού, αντιπροέδρου κυβέρνησης και διαπραγματευτικής ομάδας δημιουργήθηκε στο υπουργείο μου μια ομάδα από 4-5 άτομα.
Τα οποία θα έκαναν ότι θα έκανε κάθε σοβαρό ΥΠΟΙΚ. Πως θα αντιμετωπίσουμε και θα αντιδράσουμε αν μας κλείσουν τις τράπεζες, αν μας ωθήσουν εκτός Ευρωζώνης τι βήματα τι πρέπει να κάνουμε. Η Τράπεζα της Ελλάδας είχε έτοιμο το νομοσχέδιο για το κλείσιμο των τραπεζών. Στόχος μας ήταν να αποφύγουμε όλα αυτά.
Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για την έκτακτη ανάγκη, και έχεις σχεδιάσει τις κινήσεις αν ο Σόιμπλε βάλει μπρος το σχέδιο για το Grexit. Ποτέ δεν μιλήσαμε για παράλληλο νόμισμα. Για δική μας ρευστότητα. Τα IOU».
Αναφορικά με την συμφωνία και τα μέτρα που έχει ο κ.Βαρουφάκης σχολίασε «Νέο μνημόνιο που αποτελεί επιτάχυνση των καταστροφικών ορμών των προηγούμενων δεν μπορεί κανένας να υπογράψει. Όποιος διαβάζει το κείμενο δεν μπορεί παρά να νιώσει θλίψη για την κατάντια της Ευρώπης. Αυτές οι μέρες θα γραφτούν με μαύρα γράμματα και όσοι τα επέβαλαν αυτά τα κείμενα θα έχουν να κάνουν με τον ιστορικό του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.
Μάλιστα, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα και στα όσα ακολούθησαν, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Ο ελληνικός λαός υπερέβη την ηγεσία του» και σημείωσε ότι «εκείνο το βράδυ (του δημοψηφίσματος) στο Μαξίμου εισήλθα πετώντας στα σύννεφα με προσδοκίες για την απίστευτη γενναιότητα ενός ελληνικού λαού. Πολύ σύντομα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μία αρνητικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του πως θα διαχειριστούμε αυτό το όχι. Μερικές ώρες αργότερα επέστρεψα στο διαμέρισμά μου και υπέγραψα την παραίτησή μου».
Για την κριτική που δέχτηκε μετά την απόφασή του να λείπει από την ολομέλεια της Βουλής κατά την εξουσιοδότηση των μέτρων για την διαπραγμάτευση, ο κ. Βαρουφάκης είπε:«Φωνάζουν οι κλέφτες. Ας φωνάζουν».
«Το πρωί της περασμένης Παρασκευής πήγα στην ΚΟ, τοποθετήθηκα και τους μετέδωσα την απόλυτη συμπαράσταση μου. Στο τέλος της ήμασταν ένα. Τους πληροφόρησα ότι δεν θα είμαι στην Βουλή για οικογενειακούς λόγους και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν κάνει δεκτό το "χρίσμα" ο Γ.Βαρουφάκης, τότε η ομάδα των "συνεπών" με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτανθούν σε άλλες προσωπικότητες, όπως ο Γ.Λαπαβίτσας.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση το 62% των πολιτών που βροντοφώναξαν "ΟΧΙ" το δημοψήφισμα και θεωρούν ότι προδόθηκαν μόλις μία εβδομάδα αργότερα από αυτόν που τους καλούσε να ψηφίσουν "ΟΧΙ" το νυν πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, αναζητούν ηγέτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου