Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ο Βενιζέλος θεωρεί οδυνηρή την παρουσία του Παυλόπουλου στην επιτροπή για το χρέος της χώρας

Σκληρή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σχετικά με την παρουσία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πληροφορήθηκε από την τηλεόραση την παρουσία του κ. Παυλόπουλου σε μία διαδικασία η οποία, «χωρίς νομική βάση και κατά παράβαση των κοινοβουλευτικών παραδόσεων και πρακτικών», συγκροτήθηκε με απόφασή της προέδρου της Βουλής.
«Ως παλαιός κοινοβουλευτικός και ως καθηγητής του δημοσίου δικαίου γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον ότι δεν συνηθίζεται, αλλά ούτε και συνάδει προς το Σύνταγμα, η παρουσία και μάλιστα με ομιλία του ΠτΔ σε διαδικασία της Βουλής που δεν είναι καν κοινοβουλευτική, αλλά δήθεν τεχνική», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 
Παράλληλα, χαρακτηρίζει «θεσμικά οδυνηρή για το το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό πολίτευμα» την πράξη του κ. Παυλόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι «κάποιοι επιχείρησαν να τον καταστήσουν συνυπεύθυνο ενός πρωτοφανούς σκηνικού» εντός της Βουλής. 
«Είμαι βέβαιος ότι δεν θα θέλατε να ενισχύσετε με την παρουσία σας μια κομματικού χαρακτήρα εκδήλωση», συνεχίζει σε σκληρή γλώσσα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ συνέστησε στον ΠτΔ να ζητήσει εξηγήσεις από αυτούς που επιχείρησαν να τον εκθέσουν. 
Το ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει εξαρχής την αντίθεσή του στη συγκρότηση της επιτροπής, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι, σε σύμπραξη με την πρόεδρο της Βουλής, οργανώνει επικοινωνιακά «μία ακόμη ψεύτικη φούσκα περί χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου