Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

VIDEO - Τσίπρας: Ο Θεοχάρης έπαιρνε κομματικά e-mail και διόριζε εφοριακούς


Ένταση στην "Ωρα του πρωθυπουργού" ανάμεσα σε Τσίπρα-Θεοδωράκη. "Το πελατειακό κράτος που επικρατούσε στις προηγούμενες κυβερνήσεις και ειδικά στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου", κατήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ενώ ως παράδειγμα ανέφερε τον Χ. Θεοχάρη, για τον οποίο αποκάλυψε ότι "έπαιρνε κομματικά e-mail για να διορίζει εφοριακούς"."Φέρτε στοιχεία" η απάντηση του Στ. Θεοδωράκη.

Σε ερωτήσεις του Στ. Θεοδωράκη για την Παιδεία και του κ. Ν. Νικολόπουλου για τη διαφθορά απάντησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της Ώρας του πρωθυπουργού που επανέρχεται ως θεσμός του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Συγκεκριμένα, ο Στ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην ερώτησή του στην απόφαση του υπουργείου να εκμηδενίσει ουσιαστικά τα πρότυπα σχολεία και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πελατειακό κράτος. Οπως είπε «δεν είναι μόνο τα πρότυπα σχολεία είναι και οι αιώνιοι φοιτητές, να έχουμε μεν μία ανεκτική συμπεριφορά, αλά αιώνιοι φοιτητές χωρίς κανένα λόγο». Επίσης ρώτησε αν θα καταργηθούν τα ξενόγλωσσα τμήματα στα προπτυχιακά. Ανέφερε δε ότι οι φοιτητές πρέπει να έχον λόγο όχι οι φοιτητικές παρατάξεις. Τα παιδιά φεύγουν, δεν φεύγουν λόγω ΣΥΡΙΖΑ φεύγανε και πριν αλλά εμείς τώρα αντί να τους δώσουμε λύση γυρνάμε τη Παιδεία πίσω. Έθιξε το θέμα της αξιολόγησης στην Παιδεία και της κατάργησης του, αναφέροντας ότι υπάρχει επιστροφή στο παλιό τύπου “τρύπωσες” θα μείνεις. 13 περιφερειακοί διευθυντές διορίστηκαν από την κυβέρνηση σας αλλά κάναμε λάθος ότι 11 ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και 1 των ΑΝΕΛ. Ενώ ο ένας εμφανιζόταν ως ανένταχτος Αλλά λάβαμε ένα τηλεφώνημα και μας είπε ότι είμαι και εγώ με τους ΑΝΕΛ και προφανώς δεν ήθελε να θεωρεί ότι είναι εκτός. 400 άνθρωποι όντως κάνανε αίτηση για αυτές τις θέσεις, δεν βρέθηκε ένας εκτός κομμάτων να είναι ικανός γιατί κάνατε τον διαγωνισμό.
Και συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης: «Δεν είναι παράδεισος η Παιδεία, ούτε πριν ήταν παράδεισος. Όλα είναι όμως κατεπείγοντα, ο πρωθυπουργός δεν συζητά όπως είχαμε πει. Υπάρχει ένα βουνό μπροστά μας και δεν μπορείτε μόνοι σας. Με αυτά που κάνετε στην παιδεία απομονώνεται την Ελλάδα.»
Τότε ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ότι ο Χάρης Θεοχάρης βουλευτής του Ποταμιού όταν ήταν γ.γ. Δημοσίων Εσόδων έπαιρνε e-mail της προηγούμενης κυβέρνησης για να διορίζει εφοριακούς. Είπε τότε στον κ. θεοδωράκη ο πρωθυπουργός: «Δεν μιλάτε για αυτό; Αλλά δεν είναι όραμα μας να διορίζεται η δημόσια διοίκηση από τα κόμματα. Αφήστε μας να κριθούμε δεν έχει αλλάξει ούτε ένας διοικητής νοσοκομείου δεν έχει αλλάξει ένας διευθυντής, ούτε ΕΛΣΤΑΤ, ούτε του ΤΧΣ. Δεν μπορείτε να μας λέτε εμάς για κομματικό κράτος».
Παράλληλα, στην ομιλία του ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ δεν γίνονται κομματικές διώξεις και προσλήψεις και ως παράδειγμα έφερε την CEO του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, την οποία παραίτησαν όχι γιατί προέρχεται από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά γιατί ενεπλάκη στην υπόθεση του σκανδάλου του Τ.Τ.
Απαντώντας ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Τώρα έχετε τους φακέλους του ΣΔΟΕ και στοιχεία εφοριών, να πείτε σε ποιες υποθέσεις παρενέβη ο κ. Θεοχάρης, να πείτε αν έχετε στοιχεία ότι εξυπηρέτησε κάποιος βουλευτής του Ποταμιού κάποιον να μας το πείτε. Ο κ. Θεοχάρης απομακρύνθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή ήταν αγύριστο κεφάλι».
Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας
Έχουμε δεσμευτεί να φέρουμε νόμο – πλαίσιο για την Παιδεία, τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για την Παιδεία.
Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις αλλαγές που έρχονται στην παιδεία και τόνισε ότι η διαμαρτυρία του Ποταμιού είναι χωρίς περιεχόμενο.
«Βλέπω μια διαμαρτυρία χωρίς περιεχόμενο για δήθεν κατάργηση προτύπων. Δεν ισχύει. Η κυβέρνηση διαχωρίζει τα πρότυπα από τα πειραματικά όπως ίσχυε επί δεκαετίες. Στα πειραματικά είναι αντιεπιστημονικό να επιλέγεις με κλήρωση. Πειραματικά είναι γιατί πειραματίζονται. Με εξετάσεις θα παίρνουν τους μαθητές τα πρότυπα σχολεία, όχι τα πειραματικά» είπε ο κ. Τσίπρας.
Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία
“Είμαι της άποψης ότι η χρήση τεχνολογίας να μπει στη ζωή μας, αλλά αν είναι έτσι να καταργήσουμε τα παραβάν κλπ και τότε να ψηφίζουμε όλοι από το λαπ τοπ μας. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία αφήνονται τα ηλεκτρονικά ίχνη, μπορεί να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, δεν διασφαλίζεται το απόρρητο. Δεν υπάρχει κάποιος να μετρά τους ψήφους, αλλά ένας σερβερ”
Για τους αιώνιους φοιτητές
Είναι ένα επικοινωνιακό θέμα και ανύπαρκτο. Αν και υπήρχε από το νόμο η διαγραφές τεχνικά λίγα πανεπιστήμια μπόρεσαν να το κάνουν. Δεν υπάρχει κόστος για τα πανεπιστήμια από τους αιώνιους, δεν παίρνουν βόλια κλπ. Κάποιο φοιτητές δεν μπορούν να σπουδάσουν για οικονομικούς λόγους για αναγκάζονται να δουλέψουν, αλλά να μη στερήσουν, με την ευκαιρία να γυρίσει κάποια στιγμή.
Είπε επίσης ότι «ξεχωρίζουμε τα πρότυπα από τα πειραματικά, πριν τα συμπτύξει η προηγούμενη κυβέρνηση. Στα πρότυπα θα μπαίνουν με εξετάσεις, όχι με κλήρωση».
“Πολιτική βούληση από Ε.Ε., αλλιώς έγκλημα κατά της δημοκρατίας”
Θα κάνουμε το παν για να υπάρξει μία συμφωνία, ώστε η κυβέρνηση να αλλάξει τα κακώς κείμενα στον τόπο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι «πολιτικό θέμα βούλησης», και όχι τεχνικό, η απόφαση για την συμφωνία και σημείωσε με νόημα ότι «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και δίνει διεξόδους σε λαούς και κυβερνήσεις».
«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι πρέπει να κάνει προκειμένου να πετύχει μία έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Κάποιοι είναι έτοιμοι να μας κατηγορήσουν ότι υποχωρούμε, όμως θα κάνουμε το παν προκειμένου να έχουμε μία συμφωνία προκειμένου να έχουμε για να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση τα κακώς κείμενα», τόνισε.
«Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε αίσιο τέλος και παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, με τη στήριξη του λαού, θα καταφέρουμε να τα φέρουμε εις πέρας και να βγούμε από την κρίση ολοκληρωτικά. Είμαστε έντιμοι, ανοιχτοί και καθαροί. Έτσι θα συνεχίσουμε γιατί η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και δίνει διεξόδους σε λαούς και κυβερνήσεις», ήταν η κατάληξη της παρέμβασής του.
Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως «δεν υπάρχει κανένα τεχνικό θέμα για τη συμφωνία. Υπάρχει ζήτημα πολιτικής βούλησης. Όπως η πολιτική βούληση ήταν αυτή που έβαλε την χώρα στην ΕΟΚ το 1980 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και αντίθετη την γνώμη της Κομισιόν, και έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ το 2000 με τον Κώστα Σημίτη όταν η χώρα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, έτσι η πολιτική βούληση είναι και τώρα που θα κρίνει αν η Ευρώπη θα ανεχθεί, όχι μία αριστερή κυβέρνηση, αλλά την δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε».
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να επιδείξουν πολιτική βούληση στην Ευρώπη. Αλλιώς ο αδικημένος, ο πληγωμένος δεν θα είναι η ελληνική κυβέρνηση, ο πληγωμένος θα είναι η ίδια η Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη δημοκρατία. Το έγκλημα κατά της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε δεν θα έχει σιγαστήρα. Κανείς δεν θα βάλει σιγαστήρα στο έγκλημα της δολοφονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου