Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

VIDEO - ΝΤΡΟΠΗ: Μετά το Ποτάμι και η ΝΔ δε θέλει να θυμόμαστε τη ναζιστική κατοχή


Και από εκείνους, οι οποίοι παρέδωσαν γη και ύδωρ στους Γερμανούς τα τελευταία χρόνια, από εκείνους που πάντοτε δήλωναν πατριώτες εξ αντανακλάσεως δεν θα περίμενε τίποτα περισσότερο από το να επιθυμούν να  ξεχαστεί η ναζιστική θηριωδία, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα τελευταία γεγονότα. 

Συγκεκριμένα, οδεύοντας στον ελεεινό δρόμο που... χάραξε το ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟ Ποτάμι της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το βίντεο που προβάλλεται στους σταθμούς του Μετρό για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Στην ντροπιαστική δήλωσή του ο Αυγενάκης κάνει λόγο για προπαγανδιστικές πρακτικές που «θυμίζουν χαρακτηριστικά ολοκληρωτικών καθεστώτων».

«Η κυβέρνηση διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις με τυμπανοκρουσίες και κραυγές, αγνοώντας ότι οι μνήμες δε σβήνονται, αλλά και οι εποχές δε συγκρίνονται! Η κυβέρνηση επιλέγει τους σταθμούς του Μετρό για να προπαγανδίσει, αγνοώντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες, δημιουργούν μια εικόνα αφιλόξενης χώρας, κυριευμένης από ρεβανσιστικά συναισθήματα», αναφέρει.

Καλεί δε την κυβέρνηση να σταματήσει να «κρύβεται» πίσω από τη «μόνιμη επωδό της προβοκάτσιας, όπως ακούσαμε δια στόματος κ. Ήσυχου στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Και η ανευθυνότητα έχει τα όριά της».

«Τα μέσα μαζικής μεταφοράς σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και όχι την προπαγανδιστική προώθηση των πολιτικών της κυβέρνησης», καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου