Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης : Δε φεύγω - η εγχώρια τρόικα αγγίζει τα όρια της προδοσίας!


Κατηγορηματικός εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών που διαψεύδει τα σενάρια περί αποχώρησής του τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από το υπουργείο, και επισημαίνει ότι «θα πετύχουμε, γιατί να μην μείνω;».
Την τελευταία εβδομάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δεχθεί πυρά μετά την αποκάλυψη των New York Times, ότι έχει καταγράψει την πολυσυζητημένη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα.
Την ώρα που ο ίδιος ούτε το επιβεβαιώνει αλλά ούτε και το διαψεύδει, πληθαίνουν τα σενάρια περί αντικατάστασής του σε έναν επικείμενο ανασχηματισμό.
Η απάντησή του; « Δεν το κουνάω από το υπουργείο» τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα “Realnews”  και συμπληρώνει: «Όταν τάσσομαι σε κάτι, το πάω μέχρι το τέλος. Και να ξέρετε θα πετύχουμε. Γιατί να μη μείνω;».
Δείχνοντας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, διάθεση για χιούμορ ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει: «Θυμάσαι τι έχω πει για το ευρώ; Δεν έπρεπε να μπούμε, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή να φύγουμε. Ε, το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο. Δεν ήθελα να είμαι εδώ, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκα και είμαι, δεν μπορώ να φύγω».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ξεχνά την επίθεση που δέχθηκε από τις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ τόσο για την καταγραφή της συνεδρίασης του Eurogroup όσο και για τις προτάσεις του για τον ΦΠΑ. Ιδιαίτερα για το δεύτερο δηλώνει «η αντιμετώπιση της εγχώριας τρόικας υπήρξε σκυλίσια. Αγγίζει τα όρια της προδοσίας».
Όσο κατηγορηματικά τονίζει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί τόσο κατηγορηματικά τάσσεται  ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά της ρήξης, επιμένοντας ότι ούτε οι δανειστές θα την τολμήσουν, καθώς θα τους κοστίσει ακριβά.
«Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ανέρχεται για τους εταίρους σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν, πέραν του άμεσου κόστους.
Όσο για το σενάριο περί πρόωρων εκλογών, σχολιάζει: «γιατί να παραιτηθούμε; Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου