Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Κυνική ομολογία Γρηγοράκου για εκτροπή κατά της κυβέρνησης Τσίπρα

«Θα ζητήσουμε σχηματισμό κυβέρνησης, από την ίδια Βουλή, χωρίς τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό»
Ζήτημα αλλαγής του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η συμφωνία αν πάει στη Βουλή και χαθεί η δεδηλωμένη έθεσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Μιλώντας στο BHMA FM, ο κ. Γρηγοράκος υπογράμμισε ότι: «Εκ των προτέρων θέλουμε ο κ. Τσίπρας να’ ρθει στους πολιτικούς αρχηγούς να μας αναλύσει όλη αυτή τη συμφωνία, να τη δούμε και εμείς να πάμε να τον στηρίξουμε. Βεβαίως αλλάζει αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία και χαθεί η δεδηλωμένη. Δηλαδή, θα κυβερνάει ο κ. Τσίπρας χωρίς δεδηλωμένη; Να φέρει δηλαδή τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας, να τον καταψηφίσουν οι βουλευτές και να τον ψηφίσουμε εμείς; Όχι δα! Έχει δεδηλωμένη. Δεν θα έχουμε πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα με δεδηλωμένη δικιά μας , θα έχουμε εξελίξεις. Θα τεθεί θέμα Τσίπρα, θα στηρίξουμε τη συμφωνία, αλλά όχι με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα». 
Ο ίδιος πάντως διευκρίνισε ότι δεν μιλά για εκλογές ή δημοψήφισμα, αλλά για αντικατάσταση της κυβέρνησης. «Βεβαίως θα ζητήσουμε σχηματισμό άλλης κυβέρνησης, από την ίδια Βουλή, χωρίς τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό! Γιατί, δεν έχει ξαναγίνει αυτό πιο παλιά; Εμείς δεν θέλουμε η χώρα να πάει ούτε σε εκλογές ούτε σε δημοψήφισμα. Πιστεύω ότι οι δύο φάσεις που περνάει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν της επιτρέπει να πάει ούτε σε εκλογές ούτε σε δημοψήφισμα. Οι κόκκινες γραμμές για μένα, είναι πολιτικές μπλόφες. Θα μας πουν την αλήθεια οι δραχμιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ ποιοι είναι; Πρέπει να ξεκαθαρίσει το παιχνίδι στην Ελλάδα. Ποιοι θέλουν δραχμή, ποιοι θέλουν ευρώ. Δεν μ’ ενδιαφέρει προσωπικά ποιοι θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν την κυβέρνηση, γιατί δεν θέλω να συμμετάσχω σε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση, είπε.

1 σχόλιο: