Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

To Bloomberg προβλέπει θρίαμβο Τσίπρα στη διαπραγμάτευση

“ Τι αναφέρει το δημοσίευμα του bloomberg ”
«Η τελική συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει μόλις το ένα-τρίτο των δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει προηγούμενες Ελληνικές Κυβερνήσεις»!!!

Η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με το Bloomberg, διεξάγει συναντήσεις με μικρές ομάδες κοινοβουλευτικών του κόμματός της στην Καγκελαρία, για να τους πείσει να παραμερίσουν τις αμφιβολίες τους και να εγκρίνουν την παροχή νέων πόρων, που θα αποτρέψουν μία Ελληνική χρεοκοπία. Ο γεωπολιτικός παράγοντας παίζει κρίσιμο ρόλο στο σκεπτικό της: θεωρεί ότι, η εγκατάλειψη της Ελλάδας, θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλήγμα για την ενότητα και τη διεθνή επιρροή της Ευρώπης.

Το δημοσίευμα μάλιστα επικαλείται τον Υφυπουργό Οικονομικών και εκπρόσωπο της Γερμανίας στο Euroworking Group Τόμας Στέφεν, ο οποίος διερωτάται:

“Πρέπει όντως να λέμε λεπτομερώς στους Έλληνες, τι δαπάνες επιτρέπεται να κάνουν και από που να αντλούν έσοδα; Εγώ λέω “όχι”. Το γενικό πλαίσιο είναι που πρέπει να είναι σαφές”.

Ανώνυμος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει στο πρακτορείο ότι, η τελική συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει μόλις το ένα-τρίτο των δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει προηγούμενες Ελληνικές Κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου