Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας "ξηλώνει" τους τοκογλύφους της Ευρώπης - Φωνές για απομάκρυνση Ντάισελμπλουμ

Το περήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων πετούν έξω από το προσκήνιο τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δέχεται επιθέσεις από τους ίδιους τους συμπατριώτες του. "Πρέπει να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup", δήλωσε στο ολλανδικό ραδιόφωνο NOS Radio 1 ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης της Ολλανδίας, Εμίλ Ρόεμερ.

Ο Ρόεμερ καταλόγισε ευθύνες στον Ντάισελμπλουμ για την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. «Είναι σχεδόν αδύνατο γι' αυτόν να συνεχίσει να κάθεται στο ίδιο τραπέζι. Οι σκληρές πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν λανθασμένες, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά», τόνισε αρχικά.
Ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης SP αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα, λέγοντας πως η δημοκρατία κέρδισε και οι Ελληνες είπαν «Οχι».
«Ισως γι' αυτό μετά από λίγες ώρες αντικαταστάθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Πλέον θα υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ισως το ίδιο πρέπει να συμβεί και από την άλλη πλευρά της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η θητεία του κ. Ντάισελμπλουμ λήγει αυτό το μήνα και έχει θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε την άποψη και των υπολοίπων χωρών, για τον Ολλανδό που ετοιμάζεται να βρεθεί στην ίδια θέση με τον μέντορά του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου