Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο λαός ψήφισε 62% ΌΧΙ... Η Βουλή;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της, ώστε να προχωρήσει στην επίτευξη συμφωνίας για νέα δανειοδότηση της χώρας, που ήδη είναι γνωστό πως θα συνοδευτεί από ένα εξαιρετικά σκληρό, τρίτο μνημόνιο.
Η συζήτηση στη Βουλή έχει ξεκινήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την εφαρμογή -αν εγκριθεί από τους δανειστές- ενός μνημονίου που θα κρίνει τις ζωές των πολιτών αυτής της χώρας, τουλάχιστον για τα τρία επόμενα χρόνια.
Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα, αφού δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστα 24ωρα από τη στιγμή που σε ποσοστό 65% προσήλθε στις κάλπες και σε ποσοστό 62% είπε το περήφανο ΟΧΙ με την ψήφο του, στο μνημόνιο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι Έλληνες αναμένουν τις εξελίξεις, στρέφοντας πλέον την προσοχή και όλο το ενδιαφέρον τους στο ελληνικό κοινοβούλιο, το Ναό της Δημοκρατίας, όπου -υποτίθεται- πρέπει να γίνονται απόλυτα σεβαστές οι αποφάσεις του ελληνικού λαού.
Οι εκλεγμένοι από το λαό αντιπρόσωποί του στο κοινοβούλιο, καλούνται να πάρουν θέση δημοσίως και με την ψήφο τους να αποφανθούν υπέρ ή κατά της αποδοχής του τρίτου μνημονίου, ύψους τουλάχιστον 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, τεσσάρων περισσότερων δηλαδή από αυτό που μας προσέφερε πριν από δέκα ημέρες ο Γιούνκερ και κλήθηκε ο λαός μέσω δημοψηφίσματος, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να το καταψηφίσει.
Και το καταψήφισε με ένα απρόσμενα υψηλότατο ποσοστό. Και τώρα περιμένει το 62% του ελληνικού λαού να δει πώς θα γίνει αποδεκτό αυτό το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ του ΟΧΙ από τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Για να διαπιστώσει αν τελικά σε αυτή τη χώρα, τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, μπορούν οι βουλευτές να ερμηνεύουν κατά το... δοκούν, το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος με ξεκάθαρο ερώτημα, πάντα σε σχέση και σύγκριση με τις σημερινές εξελίξεις και το περιεχόμενο των δύο μνημονίων. Αυτού που πρότεινε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο Γιούνκερ και εκείνου που πρότεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον πρόεδρο της Κομισιόν και τους υπόλοιπους θεσμούς.
Η ευθύνη των βουλευτών όλων των κομμάτων απέναντι στο 62% των ψηφοφόρων τους είναι τεράστια.
Ήδη, η Ραχήλ Μακρή όρθωσε το ανάστημά της στο κοινοβούλιο και τήρησε τον όρκο που έδωσε για την προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας και των πολιτών της. Γι' αυτό και ξεκαθάρισε πως θα πει και πάλι ΟΧΙ.
Γιατί και αυτό το μνημόνιο, όπως και τα δύο προηγούμενα, σε τίποτα δεν προασπίζουν τα συμφέροντα της πατρίδας και των πολιτών της. Προασπίζουν μόνο τα ξένα συμφέροντα, διασώζουν και πάλι τις τράπεζες και προωθούν το ξεπούλημα της Ελλάδας.
Πόσοι ακόμα θα ακολουθήσουν την στάση της, είναι κάτι που θα το γνωρίζουμε σε λίγες ώρες. Οι υπόλοιποι, ήδη γνωρίζουν ότι τασσόμενοι κατά της λαϊκής ετυμηγορίας θα έρθουν και πάλι σε αντίθεση με την πλειοψηφία των πολιτών, κάτι που ο λαός απέδειξε με εμφατικό τρόπο με τη στάση του στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ότι δεν το... ξεχνά.
πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/605790/symfonia-o-laos-psifise-62-oxi-h-voyli#ixzz3fWNCXJkY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου